8.2.2014

MY MAKEUP ROUTINE

Tänään on tiedossa jonkinmuotoiset illanistujaiset ja tuli tuossa laittautuessa mietittyä hieman omia meikkausrutiineita. Varsinaiseen actioniin on vielä pari tuntia aikaa, joten päätin tässä välissä tulla kirjoittelemaan ja jatkaa sitten valmistautumista. :)

Sain aikaisemmin usein kuulla joiltakin ystäviltäni ihmetteleviä kommentteja siitä, että aloitin meikkaamisen yleensä aina ensin ripsistä. Mulla on luonnostaan pitkät ripset, ja koska myös taivutan ne aina ripsientaivuttimella ylöspäin, sotkeutuvat siinä mascaraa levittäessä luonnollisesti myös luomet, ja tästä syystä olen aina suosiolla tehnyt homman jo aluksi. Kun ripset oli laitettu valmiiksi, oli muu silmämeikki myös helpompi alkaa rakentaa jälkeenpäin.


Näin tein joka aamu jo pienestä pitäen, kunnes noin puoli vuotta / vuosi sitten kyllästyin siihen, että jälkeenpäin kasvoille suditut irtopuuterit ja luomivärit varisivat aina ripsilleni. Ei siihen varmasti kukaan muu kiinnittänyt huomiota (ja nyt varmaan vielä vähemmän, kun käytän tummilla kehyksillä varustettuja silmälaseja), mutta siinä peilin edessä meikatessa huomasin itse pieniä vaaleita ja värikkäitä hiukkasia, joita ei ihan täysin saanut peittoon edes lopuksi levitetyllä extra-ripsarikerroksella. Nestemäiset rajaukset olivat myös oma haasteensa tehdä, kun ripsivärillä kerrostetut ripset olivat "tiellä". Nykyään siis uhmaan pitkiä ripsiäni ja teen meikkipohjan ja muun silmämeikin ennen ripsivärin lisäämistä. Välillä toki tekisi mieli palata, tai ainakin kokeilla vanhaa tapaa, mutta ainakin vielä olen pysynyt tässä toisessa, siinä "oikeaoppisessa" meikkaustavassa.


Aloitan siis nykyään aina meikkipohjasta ja kulmista. Ennen mulla oli tapana viimeistellä kulmat ihan viimeisenä, mutta viime aikoina olen todennut, että kun ne tekee ensimmäisenä, on niiden tummuusasteen mukaan paljon helpompi tehdä silmämeikki niihin sopivalla tummuudella. Kun meikkipohjan on tehnyt ensimmäisenä, on luomiväriä levittäessä oltava kuitenkin erittäin paljon tarkempi ja huolellisempi, ettei se varise poskille. Mahdolliset varisseet hiukkaset on helpoin pyyhkäistä pois isolla, puuteriin taputellulla siveltimellä, sillä sormien rasvaisuus/märkyys saattaa ns. sulattaa luomivärihiukkaset ja tällöin lopputuloksena on poskille, jo valmiille meikkipohjalle jääneet ikävät luomiväriviirut. Todella tummia silmämeikkejä tehdessä onkin viisaampaa jättää meikkipohjan tekeminen viimeiseksi.


Meikkipohjan jälkeen valitsen luomivärit, jotka yleensä arkena ovat aina suurin piirtein samat. Nopein arkimeikki syntyy pohjustamalla luomet meikkivoiteella ja puuterilla, levittämällä luomelle jotakin vaaleaa luomiväriä ja lisäämällä luomivakoon ruskeaa luomiväriä hyvin häivyttäen. Erivärisillä eyelinereilla ja kajal-kynillä saakin sitten muuten tavalliseen meikkiin sitä jotain extraa. Iltamenoihin ja juhliin panostan hieman enemmän ja teen silmämeikistä tavallista tummemman -luomivärellä on joskus kiva pelata myös asun värimaailman mukaan.


Luomivärien jälkeen suunnittelen rajauksen. Ilmeestä saa erilaisen riippuen siitä, käyttääkö nestemäistä vai kynää (tai geeliä vai luomiväriä). Viimeaikoina olen suosinut tarkkoja cat eye -rajauksia, mutta joskus muuten kevyeen meikkiin on kiva yhdistää utuisempaa rajausta, jonka teen pehmeällä kajal-kynällä ja sumennan rajauksen reunoja eräänlaisella häivytinpäällä (joissakin kajaleissa on tällainen jo valmiiksi kynän toisessa päässä).

Tämän jälkeen päästään niihin ripsiin. Aloitan ensin taivuttamalla ripset, jonka jälkeen lisään kerroksen vedenkestävää ripsiväriä, annan sen kuivahtaa muutaman sekunnin ja lisään toisen kerroksen (oma ikisuosikkini on Maybellinen Colossal Volum' waterproof -ripsari). Vedenkestävää minun on käytettävä sen vuoksi, että ripseni ovat luonnostaan melko suorat ja vesiliukoiset ripsivärit eivät pidä aluksi tekemääni taivutusta kuin vain muutaman sekunnin. Alaripsiin käytän oikeastaan mitä milloinkin, vedenpitävyydellä ei niiden tapauksessa ole kovinkaan väliä, ellei tiedossa ole pitkä ja ohjelmaa paljon sisältävä päivä, esim. juhlat, jolloin ripsivärien leviäminen on suuri uhka. Lopuksi vielä tarkistan yleisilmeen ja lisään tarvittaessa hieman luomiväriä tms. Valmista!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi! / Thank you for your comment!