3.2.2014

TUTORIAL: PAKSUT KISSARAJAUKSET JA TIGHTLINING

Yleensä, jos oon nestemäisellä rajaustussilla/-diplinerilla tehnyt rajauksia, oon pitänyt ne suhteellisen ohuina. Viime viikolla mulla oli aamulla kuitenkin pieni kiire lähteä kouluun, ja siinä kiireessä rajauksia piirrellessä satuin jotenkin sutaisemaan toisen silmän rajauksen melko paksuksi! Ja pakkohan siinä oli tehtailla toisesta samanlainen. Itsestä tuntui vähän hassulta olla super paksuilla rajauksilla (tai ainakin mulle nää tuntuu tosi paksuilta!), mutta I kommentoi koulussa niiden näyttävän tosi kivoilta! Niimpä oonkin nyt muutamina päivinä innostunut ihan tahallani piirtelemään paksumpia kissarajauksia. 


Jos joku kaipaa ohjeita tai vinkkejä toteutukseen, niin tässähän niitä tulisi! 
Klikkaamalla kuvia, saat avattua ne suuremmiksi.


Itse aloitin, niin kuin aina, meikkipohjalla, kulmien ehostuksella ja vakkari luomiväreillä valkoisella ja rusahtavalla, mutta jos haluat enemmän huomiota rajauksiin voit toki jättää luomivärit vallan pois tai käyttää mieltymyksesi mukaan vain yhtä sävyä. :)


Ja sitten niihin rajauksiin! Aloita vetämällä ohut viiva vinosti silmän ulkonurkasta kohti kulmakarvojen loppupäätä. Tämän jälkeen rajaa OHUT viiva yläluomelle, ripsien tyveen. Näiden kahden viivan yhtymäkohdan ei vielä tarvitse olla kovin viimeistelty. (Kaikissa kolmessa kuvassa on siis kuvattuna tämä sama vaihe.)


Aloita rajausten yhdistäminen piirtämällä siisti viiva ulkonurkassa olevan rajauksen päästä kohti luomen rajauksia. Täytä ulkonurkkaan jäänyt kolo ja muotoile ETEENPÄIN KATSOMALLA yläluomella oleva rajaus sopimaan silmän muotoon oman mieltymyksesi mukaan. Kuten viimeisestä kuvasta käy ilmi, ei vaiheen ideana ole vetää suoraa, linjakasta viivaa silmät kiinni, vaan nimenomaan silmät auki, eteenpäin peiliin katsomalla. Näin saat mahdollisimman kauniin muodon silmillesi niiden ollessa auki -ja ovathan silmäsi pääsääntöisesti enemmän auki kuin kiinni. ;)


Lisää ripsiväri, ja jos haluat, rajaa myös alaripsien tyvi kajalilla tai luomivärillä.


Otsikossa mainittiin myös thightlining. Mikä se on ja miksi niin kannattaa tehdä?Tottakai nyt kuvat koneelle siirrettyäni huomasin ensimmäisen vaiheen kuvan olevan epätarkkaa mössöä. :( No, voin tästä aiheesta tehdä ehkä myöhemmin vielä paremman postauksen paremmilla kuvilla. :)

Mutta asiaan! Ensimmäisen kuvan vasemmalla olisi tarkoitus näyttää, miten yläripsien ALLA tuo ns. vesiraja saattaa vaaleudellaan viedä muuten tummasta silmämeikistä tai kovista rajauksista intensiivisyyttä pois. Tämän (samean) kuvan vieressä olevassa kuvassa oikealla on sen sijaan rajattu tuo vesiraja, ja vaikka vertailukohde nyt onkin suureksi harmikseni erittäin huono tuon kuvan epätarkkuuden vuoksi, niin mielestäni rajaus tuo katseelle kivasti terävyyttä ja intensiivisyyttä. Rajaus, eli juurikin tämä thightlining tapahtuu nostamalla kevyesti yläluomea ylös, ja rajaamalla joko nestemäisellä rajaustuotteella tai ihan kajal kynällä tuo yläluomen sisäreuna, aivan yläripsien tyvestä. Muista kuitenkin olla varovainen ja tarkkana, ettet törkkää rajatessasi silmään! Rajausnesteen tai kynän ei myöskään olisi suositeltavaa päästä aivan silmämunaa lähinnä olevaan reunaan, vaan nimenomaan pysytellä ripsien tyvessä.

(Ylärivin oikealla olevasta terävästä kuvasta käy hyvin myös ilmi rajauksen muoto, mistä puhuin toisessa vaiheessa. Eli vaikka silmät suljettuna rajaus ei ehkä edestä katsottaessa näytä täydellisen suoralta, on se kuitenkin silmien auki ollessa kauniin muotoinen ja korostaa silmien omaa muotoa.)


Hauskaa maanataita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi! / Thank you for your comment!