3.1.2014

MEIKKIPUSSIN SUOSIKKI

Kiva juttu töissä on se, että uusista kosmetiikkatuotteista kuulee melko nopeasti ja niitä pääsee itse myös testailemaan kotona. Näin kävi aikoinaan Lumenen CC-voiteen kanssa, ja muutaman testauskerran jälkeen olin ihan koukussa!

(linkki kuvaan)

CC eli Color Correcting on ihon väriä korjaava ja tasoittava meikkivoide. BB-voidemanian jälkeen markkinoille tulleet CC-voiteet ovat koostumukseltaan kevyempiä ja niiden funkito on juurikin enemmän ihon värivirheiden korjauksessa. Voiteessa on siis enemmän neutraloivia väripigmenttejä, kuin tavallisissa meikkuvoiteissa tai BB-voiteissa. Lumene määrittelee CC:n 6-in-1 -tuotteeksi, eli sen ominaisuudet ovat meikkivoide, peitevoide, pohjustus, ihon heleytys, pitkäkestoisuus ja aurinkosuojakerroin 20. Tuote ei sisällä parabeeneja, mutta kuten ehkä olettaa saattaa, silikoneja INCI-listan alkupäästä kyllä löytyy (itse en välttele silikoneja enkä ota kantaa siihen tukkivatko ne ihohuokosia vai eivät, mutta mitä tulee meikkivoiteisiin, ilman silikoneja on melkein mahdoton saada tasaista ja kaunista pintaa).  Myöskin muutamia kosteuttavia ainesosia on päässyt tämän Cee Ceen ainesosaluetteloon.

Lumene CC Color Correcting Cream -meikkivoidetta on saatavilla kolmessa eri sävyssä, light, medium ja deep, ja sen luvataan sopivan kaikille ihotyypeille. Itse olen näin syksyn ja talven mittaan käyttänyt lightia, mutta medium ja deep eivät kuitenkaan itsekään ole kovin tummia, ja uskoisin, että kesällä ruskettuneena medium olisi varsin passeli. Pisteet kyllä Lumenelle siitä, että ovat sävyissä ottaneet huomioon vaaleaihoisetkin, sillä ainakin Lumenen BB-voide oli jopa light-sävyssä aavistuksen liian tumma talvi-iholleni (ja muutenkin liian punertava). 

(linkki kuvaan)

Voiteen koostumus on melko ohutta ja levittyykin iholle pehmeästi -itse tykkään kuitenkin käyttää siveltimien sijaan mieluummin sormia. Kevyestä koostumuksestaan huolimatta Lumene CC-voide peittää ihon punoitusta ja epätasaisuuksia yllättävän hyvin! Lopputulos on kuulas ja luonnollinen, ja jos muuten meikittömänä päivänä haluaa esimerkiksi kauppareissulle hieman siistimmän ilmeen ja punoituksen pois, voi tätä meikkivoidetta levittää kasvoilleen huolehtimatta siitä, että näyttäisi yhtäkkiä kovin meikatulta. Lähempää katsottuna tarkkasilmäinen tietenkin huomaa, että kasvoilla on meikkiä, mutta kauempaa katsottuna sitä ei välttämättä edes tajua.

Katsojasta katsottuna kasvojen vasemmalla puolella Lumene CC-voidetta
ja oikealla puolella pelkkä kosteusvoide


Oma ihoni on varsinkin t-alueella herkästi kiiltävä ja nenänpielet ja poskipäät saattavat punottaa, mutta ajoittain ilmestyviä näppyjä lukuunottamatta muita suurempia peittoa tarvitsevia kohteita ei kasvoillani ole. Tuotetta suositellaan levitettävän kosteusvoiteen jälkeen, ja ainakin itse pintakuivan ihon omaavana allekirjoitan tuon suosituksen. Vaikka iho joskus aamuisin tuntuu tarpeeksi kosteutetulta, voivat kuivat kohdat tulla meikin levitettyä ilkeästi esiin. Lumene CC-voide peittää kuitenkin lupausten mukaisesti punoituksen ja satunnaiset näppylät, sekä häivyttää ihohuokosiakin ihan kiitettävästi silikoniformulansa ansiosta. Kiiltelyä tuote ei täysin saa hallintaan (muttei myöskään pahenna sitä), ja alle tykkäänkin levittää Lumenen Beauty Base Matifying and Retexturizing -meikinpohjustusvoidetta, joka hillitsee rasvoittuvaa t-aluetta päivän kiiltelyltä. Lumenen CC-voidetta voisi siis joku täydellisellä iholla siunattu käyttää ihan sellaisenaan, mutta itse taputtelen sen päälle myös hieman Lumenen mineraali-irtopuuteria, jotta tuote kestäisi mattaisena paremmin koko päivän.

Miten paljon kosmetiikkafriikki voi puhua meikkivoiteesta? Paljon, joten jatketaan vielä hieman!

Vaikka tämä postaus käsitteleekin oman meikkipussini suosikkina Lumenen CC-voidetta, enkä sen henkilökohtaisesta hehkutuksesta varmaan koskaan saa tarpeekseni, on näin loppuun mainittava, että erikoistilaisuuksissa, kuten merkittävissä juhlissa, joissa meikin on TODELLA kestettävä pettämättä koko päivä (ja ehkäpä myös muutamat tanssit) ja jolloin on peitettävä kunnolla pienimmätkin ihon virheet, käännyn kunnon meikkivoiteen puoleen. Tällaisissa tapauksissa luotan teemalle uskollisena, mihinkäs muuhun, kuin Lumeneen! :D Aiemmin käytin Lumenen Triple Matt -meikkivoidetta, joka hillitsi herkästi kiiltävää t-aluettani, mutta kevyemmät BB- ja CC-voiteet löydettyäni, siirryin mattameikkivoiteesta koostumukseltaan ehkä astetta hivenen kevyempään, Lumenen Triple Stay -meikkivoiteeseen, sillä sekin tuo kasvoilleni kaivatun mattaisuuden. Se ei kuitenkaan tunnu iholla aivan niin paksulta ja pakkelimaiselta, kuin edellä mainittu mattameikkivoide (tai sitten vain kuvittelen sen olevan kevyempää :D). Sävynä käytän vaaleinta 1 Cream Beigeä. 

Mutta, kaikille kuulasta, ohutta ja luonnollista meikkipohjaa etsiville suosittelenkin siis lämpimästi Lumenen CC-voidetta! :)

ps. lukuisista Lumenen linkeistä huolimatta postausta EI ole tehty Lumenen kanssa yhteistyössä.

***

EDIT: Nyt lähemmäs vuoden tätä CC:tä käyttäneenä ajattelin tulla päivittämään tähän loppuun vielä kokemukset. Edelleenkin rakastan tätä tuotetta! Ihan mun lemppari, vaikka ajoittain saatankin Lumenen Triple Stay:ta tai Longwear Blur:ia käyttää. Nykyään käyttelen tästä ceeceestä tuota Medium-sävyä, sillä tuo vaalea oli loppujen lopuksi ehkä hivenen liian valkoinen. Meikin levityksessä käytän pientä pyöreää kabukisivellintä sormien sijasta, ja hyvin toimii niinkin! Tämä tuote on ihan mun lemppari, sillä se on kevyt ja lopputulos kuulas ja hehkeä, mutta peittävyys on silti erinomaista ja kyllähän tämä kestää munkin sekaiholla baarireissut ja tanssimiset, joten soveltuu kyllä erittäin hyvin myös illanviettoihin ja juhliin! Niin, eipä kai muuta. Tää on ihan PARAS!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi! / Thank you for your comment!