15.6.2015

TUTORIAL: LIGHT CUT CREASE WITH DOUBLE WING



Kuka muistaa mun ystävänpäivän cut crease -meikin? Kirjoittelin tuolloin, miten mun cut crease -meikit ei ole oikein koskaan onnistuneet, mutta tuolla kertaa meikin toteutus ei tuottanutkaan sen suurempia vaikeuksia. Näin jälkeenpäin kun tuota meikkiä katsoo, niin onhan se toki edelleen mun mielestä hieno ja näyttävä, mutta ehkä hitusen verran liian tumma. Päätinkin siis toteuttaa vaaleista sävyistä innostuneena uuden, raikkaamman version tuosta cut crease -meikistä, ja tehdä teillekin siihen tutorialia! Tässä versiossa uutena jujuna on tuollainen tuplasiipiefekti silmän ulkonurkassa. Koitan parhaani mukaan selittää sen ohjeistukset selkeästi ja ymmärettävästi, mutta katsotaan onnistunko siinä! :p

Sain myös toiveen tehdä meikkilookkeja kesämorsiamelle -ehkä siitäkin tämä innostus vaaleiden värien käyttöön meikeissä! Ajattelin toteuttaa tämän toiveen siten, että tässä kesän mittaan teen ihan tavalliseen tapaan erilaisia lookkeja, joista sitten myöhemmin kerään isompaan kollaasi-tyyliseen postaukseen mun mielestä ne tyylit, jotka sopisivat myös morsiamelle. Miltäs tämä kuulostaa, onko täällä lisää häämeikistä kiinnostuneita lukijoita? :) Ja toiveita saa rohkeasti heitellä tulemaan muutenkin!

Mutta nyt siihen tutorialiin!


1. Okei, katsotaas kuinka vaikeasti saan tämän vaiheen teille avattua.. Niinkuin edellisessä meikissä, käytetään tässäkin apuna teippejä. Tällä kertaa teippiä ei kiinntetäkään vielä siihen kohtaan, mihin toivottaisiin eyelinerin siiven asettuvan (alaspäin osoittava nuoli), vaan nostetaan teippiä hieman ylemmäs (ylöspäin osoittava nuoli), tarkoituksena luoda pieni rako luomivärien ja eyelinerin väliin. Itse muodostin tämän helpoiten siten, että ensin kiinnitin teipinpalan siihen kohtaan, mihin haluan rajauksen tehdä, jonka jälkeen kiinnitin sen päälle toisen palan teippiä, joka siis asettui tuo ylöspäin osoittavan nuolen kohtaan. Iiks, meinkö liian vaikeaksi?! Jos et halua tuplasiipiefektiä, voit jo heti kiinnittää teipin siihen kohtaan, missä haluat rajauksen kulkevan. Teippivaihetta ennen olin pohjustanut luomet meikinpojustajalla, levittänyt niille vaaleaa peitevoidetta ja puuteroinut kevyesti. Teippien kiinnityksen jälkeen aloin muotoilemaan luomivakoa, eli sitä cut creasea, vaalealla ruskealla. Parhaiten tämä onnistuu silmien ollessa auki, eli katse suoraan peiliin ja kevyesti vaaleanruskealla mukaellen sitä juuri luomivaon yläpuolelta näkyvää osaa (juuri niin kuin kuvassa).

2. Lisäsin vaaleanruskeaa ja tummensin sen alareunaa tummemmalla ruskealla.

3. Huulipunakikkaan ihastuneena, käytin sitä tässäkin meikissä! Vaaleanpunaista siis sormella töpötellen koko luomelle.

4. Tämän jälkeen pakkasin siveltimellä shimmeristä, hieman vaaleanpunertavaa luomiväriä huulipunan päälle.

5. Cut creasen tulisi nimensämukaisesti olla mahdollisimman tarkkareunainen, joten otin pieneen siveltimeen tumman rusekaa luomiväriä, ja tummensin sekä rajasin luomivakoa tarkemmaksi. Häivyttelin ylöspäin vaalealla ruskealla sekä mattaisella vaalealla.

6. Seuraavaksi irrotin teipit, kiinnitin uuden palasen siihen kohtaan, mihin halusin eyelinerin, ja tein rajauksen. (Jos toteutat meikkiä ilman tuplarajausta, pidä alussa laittamasi teippi vielä paikoillaan ja tee rajaus normaalisti.) Nuolet kuvassa havainnollistavat taas sitä rakoa, mikä tuplasiiven teossa on oleellista. Kun ensimmäinen teippi oli ylemmän nuolen mukaisesti, ja rajaus asetetaan alemman nuolen mukaisesti, muodostuu niiden väliin pieni rako. 

7. Poistin teipin ja lisäsin hopeista glittereyelineria vaalean luomivärin päälle sekä rajauksen ja luomivärien väliin jäävään rakoon.

8. Tein meikkipohjan valmiiksi ja rajasin tummalla ruskealla alaluomen, häivytellen sen pehmeäksi ja utuiseksi. Silmän sisänurkkaan lisäsin vaaleaa helmiäistä luomiväriä.

9. Taivutin ripset, lisäsin tuuheuttavaa, vedenkestävää mascaraa ja rajasin alaluomen vesirajan vaalealla sisäkajalilla. 

Lopuksi vielä kulmat, sekä kasvojen varjostukset, aurinkopuuteri ja poskipuna. Huulille valikoitui IsaDoran vaalean korallinen huulikiiltokynä.





Mitäs ootte mieltä, iskeekö teihin? :) Itse tykkään kovasti tämän lookin pehmeydestä ja naisellisuudesta, johon mustat rajaukset tuo juuri sopivasti särmää!

// I've never really mastered the cut crease until last Valentine's Day, when I did a rather dark look (you can check it out here!). This time I wanted to create a lighter look of the cut crease and also add a little twist to it. And so I decided to do this double wing effect on the outer corners. I really like this look; it's soft and feminine but the dark liners add just enough edge to it! 

***

Käytetyt tuotteet / Used products:

Silmät / Eyes:

Lumene Beauty Base Matifying & Pore Minimizing Primer
L’Oréal Paris True Match Concealer, 1 Ivory
Viva La Diva "Nudie 2" Eyeshadow Palette (Awesome, Naked)
IsaDora Velvet Touch Compact Powder, 16 Olive Beige Mist
IsaDora Eye Shadow Quartet, 47 Heavy Metal (tumma ruskea)
Viva La Diva Lipstick, 15 Soft Pink
IsaDora Eye Shadow Quartet, 62 Rainbow Pearls * (vaaleanpunertava)
I Heart Makeup "I Am Naked" Eyeshadow Palette * (vaalea matta)
Viva La Diva Crystal Glitter Eyeliner, 23 Diamond
Rimmel Exaggerate Waterproof Eye Liner, 003 Glossy Black
IsaDora Inliner Kajal, 56 Blonde
L'Oréal Paris Volume Million Lashes Mascara, Black Waterproof

Kulmat / Brows:

Lumene Blueberry Eyebrow Pencil, 2
Maybelline Eye Studio Big Eyes Eyeshadow Palette, 03
Lumene Blueberry Eyebrow Shaping Wax, 2 Grey Brown/Harmaanruskea

Pohja / Base:

Lumene Beauty Base Matifying & Pore Minimizing Primer
Rimmel Lasting Finish 25HR Foundation with Comfort Serum, 102 Light Nude *
L’Oréal Paris True Match Concealer, 1 Ivory
Grimas Make-up Powder
StarGazer Pressed Powder, Tan
Too Faced Bronzed & Poreless Pore Perfecting Bronzer *
H&M Make Me Blush Blusher, 12 Dazzling Peach

Huulet / Lips:

 IsaDora Twist-Up Gloss Stick, 13 Peach Nectar

* = Saatu/Gifted

18 kommenttia:

  1. Mä teen yleensä silmämeikkini tällä tyylillä, koska mulla on tosi raskaat yläluomet. :) Rajaukset jätän pois, koska olipa se minkä paksuinen hyvänsä, luomiväri menee heti piiloon, kun silmät on auki. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mulla vähän sama homma :) Rajaukset vähän piilottaa, mut en anna sen häiritä -joskus tosi paksutkin rajaukset näyttää kivalta! :)

      Poista
  2. Mun mielestä tosi kaunis meikki eikä ole vedetty överiksi :)
    Mutta mun silmään korvikset tappelevat upean silmämeikin kanssa huomiosta haha :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Haha, mä taas tykkään et on vielä juhlavampi look :D

      Poista
  3. Kyllä iskee! :) Pakko itsekin harjoitella tämän tyyppistä meikkiä enemmän. Kaunis oot ♡

    VastaaPoista
  4. Oi vitsit tämä on aivan ihana! <3 Menee ehdottomasti harkintaan häämeikkistä! :) Meidän häiden värit on hopean ja valkoisen lisäksi - persikka. Tuon vaaleanpunaisen voisi ehkä korvata persikalla niin sopisi palettiin ;) Tulin tosi iloiseksi kun näin tämän kirjoituksen, kiitos Pauliina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oh ihana kuulla, huippua! <3 Ooo persikka sopisi tähän upeesti! Ilo on mun puolella! :) <3

      Poista
  5. hu häikäsee ! piti hakea aurinkolasit, niin kaunis oot jälleen etten kestä! silmämeikki korostaa entisestään sun upeita silmiäsi<3

    VastaaPoista
  6. Eikä, niin upea meikki jälleen!! Tykkään todellakin ja tuplarajaus iskee! :)

    VastaaPoista
  7. Hei ihana meikki ja ihana blogi! Jään kyllä seurailemaan! :) Meikkijuttuja ja muita (myös erikoisempia fantasiameikkejä silloin tällöin) voi käydä kurkkimassa muiden juttujeni ohella mun blogista täällä:

    http://m-stay-fresh.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, ja kiva kun liityit lukijaksi! :) Käyn ehdottomasti kurkkaamassa!

      Poista
  8. Ihana meikki!♥ niin kaunis vaaleanpunainen sävy:)

    VastaaPoista
  9. Wau ihan mielettömän hieno meikki ja tosi selkeä tutorial :) Nuo värit sopii sulle hirmuhyvin ja koko meikki on ihan upea! :)

    http://justsayinghianne.blogspot.fi/

    VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi! / Thank you for your comment!