9.5.2014

TULOSTA OMAT MEIKKISI? - MINK 3D PRINTER

No johan on keksintö! Harvard Business Schoolin oppilas Grace Choi on Business Insiderin mukaan kehittänyt 3D printterin, jolla voi kotona tulostaa haluamiaan meikkejä. Kyllä, tulostaa

Choi'n mukaan maailmanlaajuiset kosmetiikkabrändit käyttävät meikeissään samoja FDA-hyväksyttyjä musteita, mitä Mink 3D meikkitulostimessakin käytetään. Myyntihinta tälle ihmetulostimelle on $300 (eli n. 216€), ja sen voi kytkeä tietokoneeseen kuin minkä tahansa muunkin tulostimen. Laitteella on mahdollista tulostaa valmiisiin paletteihin ja rasioihin mm. luomivärejä, poskipunia, huulipunia, puutereita, meikkivoiteita yms! Choi'n keksintö on saanut alkunsa vain ja ainoastaan yhdestä ominaisuudesta ja tarpeesta: väristä. "The makeup industry...charges a huge premium on something that tech provides for free - color." (linkki) Mink-tulostimella on mahdollista kopioida internetin välityksellä värikoodeja ja tarkkoja värivivahteita kaikista kauneustuotteista pelkkien kuvien välityksellä.

Seuraavasta videosta käy ilmi Gracen perustelut tuotteen merkittävyydelle, sekä demoversion käyttö. Lopussa Grace myös vastaa moniin asiantuntijoita askarruttaviin kysymyksiin. See for yourself!


Kuulostaa aika hyvältä, eikö!? Vaikka tällainen meikkitulostin olisikin varmasti hyödyllinen (voi sitä rahan säästöä!) ja olisi ihan mielenkiintoista kokeilla käytönnössä, niin itse en kuitenkaan täysin vakuuttunut tämän todellisesta hyödystä ja muutamat asiat askarruttavatkin:

• Koska Mink perustuu ainoastaan värin kopioimiseen, ei tuotteiden koostumuksesta ja laadusta näin ollen ole takeita. Itse tavallaan tykkään myös tuotteiden testailusta ja Sen Oikean etsimisestä -koko ostoprosessista siis. Myös pigmenttisyys arveluttaa, sillä vaikka koneella jokin väri näyttäisi kuinka värikkäältä tahansa, niin voiko se sama syvyys ilmentyä oikeasti myös tulostetussa versiossa?

• Choi'n tavoitteet olivat käytännöllisyydessä ja edullisessa hinnassa. Toisin sanoen, saisit MACin huulipunan Maybellinen hinnalla tai Diorin meikkivoiteen Lumenen hinnalla. Itse käytän mielelläni halvempien merkkien tuotteita, vaikken kiellä, etteikö visuaalisessa mielessä olisi kiva, jos meikkipussissa komeilisi Chanelin meikkejä kasapäin, mutta let's face it, yksinkertaisesti tällaiselle meikkiaddiktille selektiivisen puolen kosmetiikka tulisi aivan liian kalliiksi! (Ja mielestäni halvemmilta meikkimerkeiltä saa aivan yhtä laadukkaita tuotteita.) Ihmiset eivät kuitenkaan välttämättä osta luksuskosmetiikkaa vain niiden värien takia, vaan juurikin tuotteiden koostumus ja se, miten ne sopivat omalle iholle ovat usein ostopäätöstä tehdessä erittäin merkittävässä osassa. Esimerkiksi, jos löydät sinulle täydellisesti sopivan koostumuksen vaikkapa meikkivoiteissa, mutta täsmälleen sinulle sopivaa sävyä ei löydy, voit aina sekoittaa kahdesta väristä sopivan sävyn ilman, että joudut tyytymään johonkin toiseen merkkiin ja koostumukseen pelkästään värin takia.

kuva

• Myös tuotteiden pakkauksilla on joillekin ihmisille suuri merkitys. Muun muassa yllä olevat YSL:n huulipunat ovat kauniissa kultaisissa koteloissa, ja varmasti itsekin, jos joskus sellaisen punan raaskin ostaa ja tuote kuluu loppuun, niin säästäisin tuon tyhjän kotelon. Ai miksi? Koska joillakin tuotteilla voi ulkonäkönsä vuoksi olla myös arvoa keräilymerkitykseesä. Itse olen aikoinaan säästänyt laatikkoon myös joitakin loppuun käytettyjä, kauniita hajuvesipulloja, koska niitä voi käyttää esimerkiksi hyllynreunalla sisustuselementteinä. Mink 3D tulostimesta tulleet meikit eivät ole pakattuina silmää erityisesti hiveleviin pakkauksiin, joten niiltä puuttuu visuaalinen merkitys kuluttajille.

No, se siitä omasta pohdinnasta! Mitä ajatuksia printteri teissä herättää? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi! / Thank you for your comment!