12.6.2014

MY LIFE IN ABC

Seuraavaksi olisi hieman henkilökohtaisempaa postausta luvassa. Näitä Elämäni aakkoset -postauksia on näkynyt monissa blogeissa viimeaikoina, ja aluksi mietinkin kauan, että lähdenkö itse tätä rustaamaan. No, tässä sitä ollaan; pohtimassa, mitä kukin kirjain voisi mulle symboloida. Blogini on aika pitkälti kauneuspainoitteinen, ja sellaisena sen haluaisinkin pitää, mutta koska muutenkin kirjoittelen aina välillä kuulumisia ja kertoilen vähän myös siitä henkilökohtaisesta arjesta, niin en kokenut tämän nyt niin hirveästi riitelevän sen kauneuspuolen kanssa. Ja tiedän myös, että moni lukijoistani pitää tällaisista arkisista, bloggaajasta itsestään kertovista postauksista, niin tässä nämä nyt sitten olisivat! Joihinkin kohtiin kirjoitin kaksi asiaa, sillä ne nyt sattuivat kaikki liittymään oleellisesti mun elämään. With no further ado - enjoy! 


A = auringonvalo
Olen oikea kesän lapsi ja saan auringosta todella paljon voimaa ja energiaa! Aina keväisin tuntuu, kuin jostain olisi yhtäkkiä saanut tuplaten lisää energiaa parin kuukauden takaiseen verrattuna. Valo vaikuttaa myös mielialoihini: talvella ja syksyllä vaikka ruskan aikaan luonto onkin kaunis, mun jaksaminen on pimeyden takia heikkoa ja mikään ei oikein motivoi tai innosta. Sen sijaan keväällä ja kesällä auringon paistaessa on huomattavasti vaikeampaa olla alakuloinen. Rakastan myös valoisia öitä; niissä on niin paljon tunnelmaa. Tähän sopisi myös aurinkopuuteri. Käytän sitä kasvojen varjostamiseen ja muotoiluun, enkä voisi lähteä ilman sitä minnekään.

B = blogi
Aloitin tän blogin kirjoittamisen tavallaan aivan yhtäkkiä, sattumalta. Blogi oli kyllä ajatuksissa muhinut kauankin, mutta koskaan en ollut uskaltanut siihen ryhtyä. Kirjoittaminen kuitenkin houkutti niin paljon, että eräänä päivänä päätin lopulta klikkailla itseni Bloggeriin. Blogi alkoi aivan itselleni suunnattuna päiväkirjana, jonne sain koottua meikkikokeilujani sun muuta, mutta se on jo nyt näinkin pienessä ajassa kehittynyt mielestäni huimasti alkuajoista, ja vähän tuppaa jopa nolottamaan ne aivan ensimmäiset postaukset ja kuvat.. :D Tuntuu myös ihanalta huomata, että tämä bloggailu on saanut tuulta alleen. Ounastelin aluksi, että tämä jäisi itselläni unholaan pian aloittamisen jälkeen, mutta teitä lukijoita on kuitenkin kertynyt todella mukavasti, ja juuri tästä syystä saankin intoa ja voimaa jatkaa kirjoittamista. Blogissani saan myös yhdistää minulle tärkeät asiat: kosmetiikkamaailman ja kirjoittamisen (äidinkielen aineet ja lukuisat nuoruusvuosien päiväkirjat nostavat nyt laatikostoissa päätään!).

C = CC-voide
Lumenen CC-voide. Tätä en vain voi hehkuttaa enempää -mun lempparituote.Voiteen nimi tulee sanoista Color Correcting, eli se siis tasoittaa värieroja, piilottaa ihon pieniä virheitä ja toimii samalla pohjustustuotteena ja peitevoiteena. CC-voide peittää paremmin kuin edeltäjänsä BB-voiteet, mutta koostumus on silti kevyempi, kuin useilla tavallisilla meikkivoiteilla.

D = draama
Mä inhoan kaikenlaista ylimääräistä draamaa ja konflikteja ja yritänkin useimmiten pysyä mahdollisimman kaukana sellaisesta. Tästä johtuen en välttämättä uskalla ottaa joitakin ongelmia puheeksi heti, ja silloin ne jäävät pyörimään mun mieleen ja jopa ihan pienetkin asiat saattavat sitten häiritä mun yöunia ja vaikuttaa mun yleiseen mielialaan. Tästä mun pitäisi oppia pois, sillä elämä helpottuisi huomattavasti, jos draamansietokyky (onko tuo edes oikea sana?) olisi parempi.

(kuva)

E = empaattisuus ja eläimet
Olen hyvin tunneherkkä ihminen ja väitän, että pystyn samaistumaan toisten tunteisiin melko herkästi. Elokuvien katselu ja jopa joidenkin kirjojen lukeminen on mulle joiltakin osin haastavia tilanteita, sillä alan pillittää heti, kun tapahtuu jotakin vähänkin surullista -niin vahvasti eläydyn henkilöhahmojen asemaan. Eläimet puolestaan tuovat niin mukavaa piristystä arkeen. Harmi kun näen omaa Romeo-koiraani niin harvoin, sillä se asustelee toisella paikkakunnalla vanhempieni luona. Pojulla alkaa olla myös ikää ja sen mukana luonnollisesti tulleita vaivoja, joten vääjäämättömästi joskus koittava poismeno mietityttää..

F = ?
Mä olen pahoillani, mutta en yksinkertaisesti keksinyt tähän mitään!?

EDIT: Facebook, miten se ei tullut mulle mieleen lainkaan, vaikka ikuisuuden tätä kohtaa mietinkin? Tosin nyt, kun kaikki muut sovellukset WhatsAppista Instagramiin ja Pinterestiin vievät suurimman osan "surffailu"ajastani, niin Facen käyttö on jäänyt vähemmälle. Blogin postaukset sinne kyllä päivittelen, mutta henkilökohtaiseen profiiliini kirjoittelen melko harvoin. Joitakin kuvia sinne kyllä latailen (nimim. profiilikuvaan aina tyytymätön), mutta pääsääntöisesti kurkkaan aina vaan etusivun newsfeedin ja sen, mitä muut ovat naamakirjaan päivitelleet. Piristystä tuo usein päivään myös kaikki hauskat meme-kuvat, mitä tuosta uutisvirrasta löytyy!

G = Google
Mä olen kova hakemaan tietoa netin kautta ja joskus huomaan kuluttaneeni tuntikaupalla Googlen ihmeellisessä maailmassa. :D Mitään ihmeellisyyksiä en kuitenkaan etsiskele, mutta yleensä, kun haluan tietää kokemuksia tuotteista tai törmään minulle vieraaseen tai muuten vain mielenkiintoiseen asiaan, suuntaan nettiin. Google on ystävä, sieltä löytyy vastaus aina. Ainakin yleensä.


H = herkut
Olen varsinainen herkkusuu. Valitettavasti. :D Toinen tähän sopiva sana olisi herkkyys. Liikutun ja itken herkästi, nauran herkästi, innostun herkästi (riippuen tietenkin tilanteesta) ja nolostun herkästi. Tähän linkittyy myös tuossa E-kohdassa mainitsemani empaattisuus ja itkeminen elokuvissa. Toisaalta juuri tämänkaltainen tunnelataus on erittäin puhdistavaa ja se auttaa joskus käsittelemään omia alitajunnassa jyllääviä asioita. Nyt joku saattaa pitää mua kauhean nössönä, mutta ihan oikeasti joskus on erittäin helpottavaa yksinkeratisesti vain itkeä -vaikkei mitään erityistä syytäkään olisi.


I = iPhone
Rehillesesti sanottuna, en edes muista sitä aikaa, kun mulla ei ollut älypuhelinta! Niin koukuttunut mä tähän laitteeseen olen. Aamulla ensimmäisenä ja illalla viimeisenä puhelin kourassa ja kaikkein tärkeimpien sivustojen tsekkaaminen. Hirveän orpo olo myös silloin, jos olen jossain ulkona ja akku sammuu! Vaikka puhelinta en ehkä silloin tarvitsisikaan, niin jo pelkkä tieto, etten sitä voi käyttää, on raastavaa. :D Musta on kuitenkin erittäin epäkohteliasta naputella puhelinta koko ajan, jos ollaan esimerkiksi kavereiden kanssa jossain yhdessä.

J = jännittäminen
Mä olen melko kova jännittämään. Yleensä nää jännitystilat liittyy niihin perinteisiin: puheisiin, esitelmiin, haastatteluihin, sponsoripuheluihin (opiskeluihin liittyen siis) ja uusiin, tuntemattomiin seurueisiin liittymiseen. Jälkeenpäin sitä sitten aina tajuaa, että ihan turhaan sitä asiasta hikoili! Tätä asiaa, jos saisi lievennettyä! J sanoo, että mä oon oikea painehiiri. :D J, pus.

(postaus tuotteista täällä)

K = kosmetiikka
Niin kauan kun mä muistan, mä olen ollut kiinnostunut kaikesta kauneuteen liittyvästä, eli tämä intohimo juontaa juurensa jo pienestä. Kosmetiikkaa on monenlaista, mutta erityisesti sydämentykytyksiä aiheuttaa värikosmetiikka, ts. meikit. Myös tuoksut. hiustenhoitotuotteet ja ihonhoito lukeutuvat tähän intohimoon. Usein saan läheisiltäni kommentteja mun kosmetiikkavarastoista ja jatkuvasta meikkien ostiskelusta, mutta kai sitä nyt ihmisellä jokin heikkous saa olla? Ja onhan tämä nyt monien heikkouksien ja addiktioiden rinnalla sieltä harmittomimmasta päästä. ;)

L = laukut
Tätä piti hetki miettiä, ja vaikka en sellainen laukkufriikki olekaan kuin äitini, niin voi kamala millainen laukkukasa minultakin löytyy! Kertoo varmasti myös jotakin, että tammikuiselta Kanarianlomaltani kotiutin Suomeen yhteensä seitsemän (7!!) laukkua....krhm!

M = meikit/meikkaus
Asia, joka on yksi suurimmista kulutuskohteistani, intohimoistani ja joka kuuluu melkeimpä joka päivisiin rutiineihin (niitä sairaus- ja kotipäiviä lukuunottamatta). Meikkejä ei kuitenkaan mun mielestä koskaan voi olla liikaa! ;)


N = näkö
Sain ensimmäiset silmälasit muistaakseni 8-luokalla, mutta käytin niitä vain ja ainoastaan oppitunneilla. Myöhemmin lasit pääsivät käyttöön myös telkkaria katsellessa ja autoa ajaessa. Nämä nykyiset Lexingtonin lasit sain viime kesänä, ja kun kehykset oli nyt siis päivitetty taas tälle vuosisadalle, heh, niin siitä lähtien nämä onkin olleet ihan jokapäiväisessä käytössä. Toki joskus on päiviä, jolloin tuntuu, että olisi kiva olla ilman laseja, mutta koska pelkään piilareita ja koska arvostan sitä, että vihdoin monen vuoden jälkeen mä taas näen kunnolla, niin lasit on pysyneet päässä. Aurinkolasit vahvuuksilla on edelleenkin mun hankintalistalla, sillä vaikka nykyiset vaatekaupoista ostamani arskat ovat todella kivoja, niin ärsyttää, kun en niillä näe kunnolla!

O = oma aika
Tykkään välillä olla yksin kotona ja tehdä ihan omassa rauhassa asioita, omaan tahtiin ja ilman toisten hoputusta. Tai sitten vain olla tekemättä mitään. J:n kanssa kun tässä mun pienessä yksiössä, jossa kaikki on ihan samassa tilassa, ollaan aika tiiviistikin yhdessä, niin seinät varmasti kaatuisi melko nopeaan päälle, jos meidän työaikataulut eivät olisi näin erilaiset. Nyt kuitenkin meidän erilaiset vuorot mahdollistaa sen oman ajan syntymisen. Myös shoppailemassa tykkään välillä käydä yksin. Omassa tahdissa ja järjestyksessä on välillä kiva tehdä asioita, ja jos en saa hetken yksinäisyyttä tai hengähdysaikaa säännöllisesti, niin musta tulee melko kärttyinen! :D

P = perhe
Mikä voisikaan olla tärkeämpää, kuin oma perhe?

Q = ?
Toki mä voisin vastata tähän ainoalla mieleen tulevalla asialla, Quattro Stagionilla, mutta koska kyseinen pizza ei millään tavalla liity mun elämään (en edes pidä siitä), niin jätän tämän kohdan ihan suosiolla tyhjäksi.

R = rakkaus
Rakkaus on pääsääntöisesti ihanaa, mutta usein se voi myös satuttaa. Ihaninta on kuitenkin se, kun joku rakastaa sinua juuri sellaisena, kuin olet, ja kun itse rakastat jotakutan niin paljon, että sydän ihan pakahtuu. Kliseistä ja imelää, I know, mutta silti totta.


S = sisko
Mulla on yksi sisarus ja samalla siis ainoa isosisko. Meillä on viisi vuotta ikäeroa ja M on ihan paras sisko, yksi mulle tärkeimmistä ihmisistä maailmassa.  Me ollaan molemmat tällaisia vähän höpsöjä hassuttelijoita, mutta M on meistä se tulisempi ja temperamenttisempi. Parasta näin aikuisiällä on ollut se, kun ollaan oltu meidän porukoilla ja illan tullen, kun meidän vanhemmat ja M:n mies ovat jo vetäytyneet yläkertaan, ollaan me jääty alas vielä pelailemaan jotain lautapeliä ja naureskeltu omille älynväläyksillemme! Kerran me esimerkiksi intouduttiin pelaamaan Cluedoa ruotsiksi! :D Näillä "erinomaisilla" ruotsintaidoilla peli oli vähintäänkin erittäin viihdyttävää. ;) Perinteeksi on jo myös muodostunut ruokailu Haraldissa aina silloin, kun M on tullut mun luo Turkuun kylään. Nyt siskoni odottaa myös esikoistaan, joten musta on tulossa talvemmalla täti!


T = tee
Mä en ole koskaan oppinut pitämään kahvista, joten tee on se, jota sitten hauduttelen juhlissa ja nautiskelen kotona.

U = uni
Uni on ihanaa ja ilman kunnon yöunia olen joko todella väsynyt koko päivän, tai sitten käyn ylikierroksilla ja olen yliaktiivinen. Liian pitkään en kuitenkaan pysty nukkumaan, sillä mun selkään alkaa usein sattumaan, jos makaan liian kauan. #ThirdWorldProblmes

V = vesi
Normaalisti tähän tulisi varmasti ensin mieleen viikonloput, mutta koska olen yleensä silloinkin töissä, niin viikonloppuja en niin erityisellä innolla odota. Toki vapaat viikonloput ovat luksusta! Vastaan tähän nyt kuitenkin vesi. Tarkoitan siis vettä juotavassa muodossa. Tiedän, että sitä pitäisi juoda vieläkin enemmän mitä tällähetkellä juon, mutta verrattuna moniin edellisiin vuosiin, olen saanut lisättyä vedenjuontia ihan kiitettävästi. Näin opiskelijana olen myös oppinut joskus jättämään ne mehut kauppaan, koska vettäkin voi juoda! Kuulostaa varmasti erittäin houkuttelevata: mehu vs. vesi, mutta kyllä raikas vesi vaan maistuu hyvältä!

X = xylitol
Purkat. Teininä purkkapussi tuli vedettyä koulussa esiin tiuhaankin tahtiin sillä seurauksella, että siitä piti sen jälkeen tarjota niille kymmenelle muulle, jotka haukkana syöksyivät luoksesi käsi ojossa. Nykyään purkkaa tulee jauhettua harvemmin, mutta hengenraikastamiseen vahvat menthol-purkat ovat oivia, ja makeammat makupurkat sopivat taas lievittämään karkinhimoa.


Y = ystävät
Ystävät saavat aina paremmalle tuulelle. Koulun kautta olen saanut I:stä itselleni tänne Turkuun todella hyvän ystävän, mutta harmikseni kahta pitkäaikaisinta, aivan lapsuudesta asti ystäviäni olleita ihmisiä näen melko harvoin. Itse olen muuttanut toiseen kaupunkiin, samoin toinen heistä, ja siksi tapaamisia on välillä vaikea sopia kaikkien aikataulujen mukaan. Onneksi WhatsApp ja Facebook on keksitty, ja silloin kun pääsen heitä näkemään, juttua ja tekemistä riittää aivan kuin erossa ei oltaisi oltukaan!

Z = zit/finni
Vähän erikoinen valinta, tiedän. :D Näitä paholaisia aina kuitenkin silloin tällöin ilmestyy ja aiheuttaa hiustenrepimistä; yleensä kun silloin tiedossa olisi jokin tärkeä meno! Jos finnejä ilmestyy aina samaan paikkaan, kannattaa kurkata tämä postaus.


Å = Åbo
Turku, asuin- ja opiskelukaupunkini. Rakastan Turkua, varsinkin näin kesällä. Kävelykadun feissarit eivät toki kuulu niihin mieluisimpiin kesäjuttuihin, mutta katusoittajat sen sijaan luovat omanlaistansa tunnelmaa (toki heitä joulunaikaankin esiintyy). Ruissalo ja sen ranta, jokiranta ja jokilaivat, erilaiset tapahtumat ja valoisat kesäillat... Kyllä ehdottomasti Turku on yksi kauneimmista kesäkaupungeista! Ja onhan täällä talvisinkin ihan tunnelmallista: jouluvalot kävelukadulla ja jokivarressa sekä jokilaivoissa, ja kävelylenkin jälkeen voi käydä lämpimällä glögillä tai vaahtokarkkikaakaolla lämmittelemässä. Että tervetuloa vaan Turkkuseen! ;)

Ä = äiti
Lieneekö tätä olla tarpeellista edes perustella sen kummemmin.

Ö = ötökät
Kuuluvat ihnokkeihin. Kaikenlaiset hämähäkit ja kuoriaiset, toukat ynnä muut. Myöskin ainoa asia, mitä inhoan kesässä.

Mitäs tykkäsitte tällaisesta postauksesta? Löytyikö mun kirjaimista mitään samankaltaisuuksia teidän puolelta?

Kuvituksena toimi muutama kuva koneelta ja Instagramista (@pauliinalenius), sekä tuo yksi kuva netistä (linkki kuvaan sen alapuolella).

6 kommenttia:

 1. Näitä on niin kiva lukea, pystyn kyllä samaistumaan tohon auringonvalo ja herkut kohtaan niin hyvin!:D

  VastaaPoista
 2. tää oli tosi kiva postaus ja naureskelin kohdille jotka kuvaavat myös täysin miuta :D esim. itsekin olen todella herkkä ja pillahdan itkuun pienimmästäkin syystä.. mie sain myös 8-luokalla lasit, mutten koskaan kehdannut niitä julkisesti pitää ja nykyään käytänkin juuri niitä piilareita :D nuo siun lasit näyttää tosi kivoilta ja olenkin miettiyt että pitäisköhän itsekin päivittää nuo kaapin perukoilla lojuvat rillit jossain vaiheessa tähän nykypäivään..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, hauska kuulla, että sieltä löytyy toinenkin itkeskelijä :p Joo mäkään en mun ensimmäisiä laseja kehdannut julkisesti käyttää, ja mun mielestä ne ei edes kovin hyvin imarrelleet mun kasvoja. Näistä uusista kyllä tykkään ja olen saanut niistä myös paljon kehuja, mikä on myös rohkaissut niitä ihan jokapäiväisesti käyttämään. :) Suosittelen kyllä lämpimästi niiden vanhojen lasien päivittämistä, ja vaikka sitten muuten käyttäisitkin niitä vanhoja tuttuja piilareita, niin kivoja laseja voi sitten välillä käyttää vaikka asusteina :)

   Poista
 3. Nämä postaukset ovat ihan huippuja, näissä pääsee taas hieman lisää tuntemaan sitä kuka blogia raapustaa. Siksi tykkään näistä ihan älyttömänsti ja oon harkinnut itsekin tämän postauksen tekemistä. Tosin aikaa ei ihan vielä ole sillä tämä on kuitenkin aika laaja - miettimistä ja kirjoittamista löytyy:D Löytyihän tuolta pari samaa mitkä kuvaa myös muakin:) Auringonvalo ja äiti olivat yksi niistä ♥ + pari muutakin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tämän tekemiseen kyllä saa uppoamaan useammankin tunnin! Nimimerkillä aamu neljältä valmis... :') Kiva kuulla, että tykkäsit tästä <3 Ja että yhtäläisyyksiäkin löytyi. Tee ihmeessä joskus itsekin, vaikka tähän meni aikaa, niin oikeastaan tätä oli aika hauska miettiä! :)

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi! / Thank you for your comment!