21.2.2016

MAKEUP CUT DOWN


Tein tuossa yhtenä päivänä pientä meikki-inventaariota, tarkoituksena raivata vähän tilaa kaikille viimeaikojen uutuuksille. Mun meikkivarastot kun alkoi kirjaimellisesti pursuamaan yli laatikoista niin, ettei ne enää menneet kiinni! (Pitäisi kyllä muutenkin miettiä noita säilytystiloja vähän uudelleen.) Ja koska tiesin joukossa olevan niin vanhoja kuin vain käyttämättömiksi jääneitä tuotteita, päätin mennä lattikko kerrallaan läpi ja hävittää kaiken turhan. Jokin aika sitten tein samanlaisen operaation kaikille tuoksuille sekä vartalonhoito- ja suihkutuotteille, ja nyt tosiaan oli meikkien vuoro. Muutama tuossa kasassa on sellaisia, mitä ehkä olisin voinut vielä säästää, ihan hyviä tuotteita, mutta kun käyttöä ei juurikaan ole ollut niin ehkäpä vaan parempi laittaa pois. Vähän sama kuin vaatekaapin siivouksessa; rankalla kädellä pois vaan kaikki mitä ei ole tullut käytettyä enää aikoihin!  Ehkä mä vähän kuitenkin yllätyin siitä määrästä, mistä päätin luopua.. 

Yhteensä siis 27 tuotteen verran keveni mun laatikot! Eh.. :D En tiedä kiinnostaako ketään oikeasti lukea tarkemmin, että mistä mä sitten luovuinkaan, mutta koska ehkä ainakin yhtä tämä saattaa askarruttaa, niin listasimpa pääpiirteittäin tuotteet tähän alle:


Luomivärit: -6 kpl.
Niin yksittäisiä kuin muutama pieni palettikin. IsaDoraa, Maybellinea, YvesRocheria, StarGazeria ja Bourjois Parisia. Kaikki oikeastaan sellaisia, joista löytyy jo vastaavat mutta paremmat kaksoiskappaleet, tai sitten laadultaan vaan huonoja. Liian huonopigmenttisiä tai liian varisevia ja pöllyäviä. 

Ripsivärit: -3 kpl.
Luku olisi voinut olla myös 4, mutta päätin vielä kuitenkin säästää yhden Lancômen ripsarin...jospa sitä kuitenkin antaisi sille vielä yhden mahdollisuuden! Pois päätyi MaxFactorin suttaava ja kömpelö False Lash Effect, varmaankin hyvin päivänsä jo nähnyt matkakokoinen Estée Lauder (matkakokoinen vain hylsyn puolesta, itse harjasosa nimittäin on lähes kaksi kertaa normaalin harjan pituinen!), sekä vastakohtanaan aivan liian pieniharjaksinen Maybellinen Great Lash

Primerit: -1 kpl.
MaxFactorin Facefinity veteli lähes viimeisiään, mutta siitä huolimatta en pahemmin ole kyseisestä primeristä juuri koskaan pitänyt. Nyt olikin sen aika siis lähteä.


Meikkivoiteet: -2 kpl.
Toinen, Lumenen Triple Stay, oli itseasiassa jo niin loppuun käytetty, että sen olisi voinut toki muutenkin jo pian heittää pois. Toisena sitten se mun jo jokin aikaa sitten mainitsema L'Oréalin Infallible-meikkivoide (klik), joka ei vaan mun iholle ole koskaan sopinut.

Peitevoiteet: -2 kpl.
Tämäkin oli aika klassikko parivaljakko; MaxFactorin Mastertouch oli jo lähestulkoon lopussa ja StarGazerin Concealer Brush Pen:stä en ole oikein koskaan pitänyt. Bye-bye!

Korostuspuuterit: -1 kpl.
Tämä We Care Iconin Party Wear Glow Highlighter lensi pois yksinkertaisesti sen takia, että en kyllä ymmärrä tämän funktiota korostuspuuterina? Ei tämä mun mielestä tuo kasvoille mitään hohtoa tmv., ainoastaan oudon, hieman violettisen sävyn?! Miten ihmeessä oon tätäkin parin vuoden ajan säästellyt.. :D

Eyelinerit ja kajalit: -2 kpl.
Maybellinen sininen Master Precise on sen verran kuivahtanut, ettei sininen enää ole tarpeeksi pigmenttinen. H&M:n valkoinen kajal puolestaan on niin kova, että silmät verillä saa tätä hinkata, jos jotain väriä haluaisi saada kynästä irti.


Huulikiillot: -4 kpl
Muradin ja Peggy Sagen kiillot sen takia, että vanhoiksihan nämä on menneet jo varmasti kolme tai jopa neljä vuotta sitten! Lumenen Wild Rose Volume Lip Gloss taas on mun makuun liian tahmea, värikään ei jotenkaan miellytä ja tämä on jäänytkin lähes kokonaan käyttämättä. L'Oréalin Shine Caresse Lip Stain "400 Eve":n kohdalla pysähdyin hieman miettimään. Oon tykännyt tästä muuten, mutta värin vuoksi jäänyt vähäiselle käytölle. Lopulta päätin kuitenkin tästäkin luopua; jäihän mulle näitä samaisia kuitenkin kahdessa muussa sävyssä, joten ehkä pärjään ilman tällaista hieman violettista sävyä!

Huulipunat: -2 kpl.
Avonin puna tuntuu kuivalta ja rakeiselta, ja Rimmelin on vaan aivan liian Tuksu-puna! Vaalea ja hohtava, nice!

Huulirasvat: -3 kpl.
Kaksi vanhaa ja ällöttävää, sekä yksi Hydracolor, joka on väriltään aivan liian vaalea mulle, ja niimpä sekin joutaa tuohon Tuksu-kategoriaan... 

Päivävoide: -1 kpl.
Kyllä, lasken tämän L'Oréalin Skin Perfection -voiteen meikkien joukkoon, sillä tämä on kuitenkin sävyttävä ja "kaunistava" päivävoide. Oon moneen kertaan yrittänyt tälle antaa uusia mahdollisuuksia, mutta ei. Ei vaan toimi. Tuubi on myös aika iso ja vie vaan turhaa tilaa, joten mielummin luovun tästäkin.


Mitäs tykkäsitte tällaisesta täysin erilaisesta postauksesta?? Olisko tällainen kevätsiivous teilläkin paikallaan? :)

// I decided to do a spring inventory among my makeup and seesh, ended up tossing away in total 27 products!! Have you been checking out your collections, or should you be thinking about doing this kind of cleaning too?

14 kommenttia:

  1. Tämähän innosti käymään omat meikkivalikoimat läpi (vaikkakin ne aika pienet ovat, mutta varmasti ylimääräisiä/vanhentuneita/itselle sopimattomia löytyy) :) Ps. mikä primeri on sun suosikki :)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihanaa, että tämä innosti omaankin kevätsiivoukseen! :) Mun tän hetken lemppari primereitä on Lumenen Matifying & Pore Minimizing Primer, sekä jane iredalen Smooth Affair -pohjustajasta rasvoittuvalle iholle tarkoitettu versio (tästä tein edellisessä postauksessa arvosteluakin) :)

      Poista
  2. Tykkäsin kyllä tästä postauksesta! Melkionen läjä sulta lähti :D

    Itse oon vasta viime kesästä lähtien ostellut meikkiä enemmänkin. Aiemmin mulla oli siis tyyliin yksi puuteri ja ostin uuden vasta vanhan loputtua. Mulle ei siis ole kertynyt meikkiä vielä kauheasti, joten meillä ei tänä keväänä vielä tehdä meikkien osalta kevätsiivuousta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Hehe, no niinhän sitä lähti... :D
      Ja hei tuohan on vaan hyvä, ettei joka paikka pursua puteleista ja purnukoista! ;)

      Poista
  3. Musta tälläisiä postauksia on hauska lukea, koska se motivoi itseänikin siivoushommiin. Pitäisi reilulla kädelle karsia meikkejä, mutta joistakin tuotteista en vaan raski luopua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maija, mukava kuulla että tykkäsit! :) Tuo on kyllä ihan totta, pidin itsekin vielä tallessa muutaman sellaisen joita ei vaan millään hennonnut (vielä) hävittää

      Poista
  4. No olis paikallaan ja tarkoitus oli tehdäkin, kun vaan löytäis inspiraation.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, tää homma kyllä vaatii tietyn fiiliksen :D

      Poista
  5. Tämmösetkin postaukset on ihan mielenkiintoisia, kun yleensä aina esitellään suosikkeja, joten mukava nähdä, mitkä tuotteet ei olekaan miellyttäneet. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta! Kiitos Teresa kommentista, ja kiva että tykkäsit :)

      Poista
  6. Tuollanen kevätsiivous ois kyllä itellekkin paikallaan kun iso meikkipussillinen kosmetiikkaa mitä ei tule käytettyä, mutta oon vaan niin huono heittämään mitään pois :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se kieltämättä vähän kirpaisee laittaa kokoelmista jotain pois, se kun toisaalta näyttää kivalta kun kosmetiikkaa on paljon :D Mutta kyllä tällainen kevätsiivous myös piristää; pääsee oikeasti eroon niistä mitä ei käytä ja saa vähän tilaa sitten uusille... :p

      Poista
  7. Hei tosi hyvä postaus !!! Mulla tulee aina sillo tällön mun muutama säälittävä meikkipussi siivottua, jonka aikana lähtee myös vanhat ja kuihtuneet tuotteet roskakoriin:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Paula! Hauska kuulla, että sielläkin harrastetaan meikkipussien siivoilua aina silloin tällöin! :)

      Poista

♥ Kiitos kommentistasi! / Thank you for your comment!