10.5.2015

BEAUTY TIP: HAJONNEEN PUUTERIN TAI LUOMIVÄRIN PELASTAMINEN


Kaikki varmaan tietää sen tunteen, kun lemppari luomivärinappi tai kivipuuteri tippuu lattialle ja hajoo tuhanneksi tomuksi?

Itse oon ainakin pari kertaa joutunut katkerana siivoamaan jauhejämät roskiin ja suuntaamaan ostosreissulle kosmetiikkahyllyille. Siitä on jo kauan aikaa, kun törmäsin tähän pelastuskeinoon jossain netin syövereissä, mutten oo koskaan saanut tilaisuutta kokeilla tätä, sillä jostain kumman syystä mun luomivärit on pääasiassa pysyneet ehjinä! Ja irtopuuteria kun käytän, niin ei ole puuteritkaan hajoilleet ympäri asuntoa. Viime vuoden puolella pääsi kuitenkin pari vahinkoa tapahtumaan, ja vielä suhtkoht uudet luomivärit tippui ja hajosi. En tiedä MIKSI mulla on kestänyt näinkin kauan korjata nuo napit, mutta vihdoin ryhdyin tuumasta toimeen!


Korjausprosessiin tarvitset siis:

yli 70%:sta alkoholia

pienen sekoitusastian

lusikan ja veitsen

alustan suojaksi, ettet sotke pöytääsi

vanupuikkoja rasian siistimiseen

sekä valinnaisesti elmukelmua, pieniä lehtiä tms. saadaksesi napin pinnalle kuvion



1. Aloita kaatamalla luomiväri tai puuteri sekoitusastiaan, ja murskaa se lusikalla niin pieneksi jauheeksi kuin vain voit.

2. Kaada jauheen joukkoon alkoholia vähän kerrallaan, jolloin pystyt hallitsemaan seoksen koostumusta parhaiten.

3. Kun massa on mielestäsi sopivan tahnamaista (ei liian paksua muttei nestettäkään), kaavi se takasin omaan rasiaansa. 

4. Siloittele pintaa esimerkiksi veitsen avulla, tai paina kelmu napin päälle ja sormien avulla painele sen lävitse massa tasaiseksi. Pinnalle voit halutessasi painaa myös lehden tms. avulla jonkin kauniin kuvion.

5. Anna luomivärien tai puuterin kuivua ilmavasti vähintään vuorokauden verran. (Huom! Mitä isompi alkoholipitoisuus, sitä paremmin se haihtuu tuotteesta.)


Ja TADAAA, näin "säästyttiin" uuden kosmetiikan ostamiselta. ;) Kuvat nappasin eilen korjausprosessin aikana, ja tänään kun testailin lopputulosta, niin tuntuma on kyllä aivan sama kuin uutenakin -jeee! Ootteko te pelastaneet kosmetiikkaanne tällä tavoin jo ennestään, vai tuliko tämä uutena vinkkinä tarpeeseen?

***

Ja oikein lämpöistä ÄITIENPÄIVÄÄ kaikille! Itse näen omaa äitiäni vasta huomenna, mutta tällä välin voikin palata viime vuoden äitienpäivärunon ja -mietteiden pariin tässä postauksessa (klik).

17 kommenttia:

  1. Kokeilin samaa kikkaa käsidesin kanssa rikkoutuneelle kivipuuterille tuossa pari päivää sitten. Pikmenttiä ei irtoa kauheasti enää mutta ehkä parempi näin, ennen irtosi vähän liikaakin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oo okei! Mulla ei oo käsidesin kanssa korjaamisesta kokemuksia, mutta kiva tietää että ilmeisesti vähän pigmentit heikkenee sen kanssa :) Mutta hyvä juttu, jos sun kohdalla se ehkä olikin vaan hyvä juttu! Kiva kun kommentoit! :)

      Poista
  2. Ooo kiitos vinkistä, tuli tarpeeseen!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huippua, kiva kuulla että tästä oli iloa! :)

      Poista
  3. jes! nyt saan kaikki ne viimemetreillä rikkoutuneet puuterit sun muut pelastettua! saa noita turhia purnukoita pois. kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihanaa, että tää tuli tarpeeseen! Jee, nyt sit vaan korjailemaan niitä aarteita! :))

      Poista
  4. hei jes erittäin erittäin hyvä vinkki<3 ! mulla varmaan tulee nakattua samantien roskiin jos joku tyyliin aurinkopuuteri rikkoutuu.. näin ei ole onneksi piiiitkiin aikoihin sattunut :D (koputtaa puuta..PÄÄTÄ..puuta) Mutta ton vinkin kyl otan ens kerralla käyttöön kun joku puuteri päättää heittää hyvästit elämälleen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo nyt ei tartte enää heittää turhaan roskiin, kun tällä saa oikeesti pelastettua rikkoutuneet jutut tosi hyvin! :) Oli aika kivaakin vähän leikkiä kemistiä ;D haha. Kiitos ihana kommentista! <3

      Poista
  5. vitsi mikä kikka, en oo kyllä ennen tullut ajattelleeksikaan tuollaista!! :D haha, aikamoinen sattuma että miulta tippui vasta puuteri vessapöntön taakse, mutta sieltä se kyllä lensikin suoraan sinne roskiin.. en jäänyt keräämään vessan lattialla pyörineitä puuterin palasia enää talteen :D huomenna saa sitten marssia sinne kosmetiikkahyllyille puuteriostoksille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noniii, ei sitä ihan kaikkialta tuu itsekään murusia kerättyä, puhtaalta pinnalta tietty kannattaa :) Mutta joo, muistappa tää ens kerralla, jos joku rikkoutuu sellaiseen paikkaan, että sen voi vielä pelastaa! Harmi juttu kyllä tuo puuterin kohtalo.. Mutta onhan se kiva saada korkattua uusikin tuote! ;)

      Poista
  6. Oon kuullut tästä vinkistä joskus, mutta ehtinyt kyllä ihan totaalisesti sen unohtamaan! Kiitos siis vinkistä ja nyt itkenkin turhaan roskikseen heittämäni maailman parhaan Glo Mineralsin kuultopuuterin perään. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi eiii, oon siis auttamatta liian myöhässä tän postauksen kanssa! :D höh. Mutta hei nyt laitat tän muistiin, jos vahinkoja sattuu tulevaisuudessa! Ihana kun Reetta kommentoit<3

      Poista
    2. No juu, näin teen ja desinfiointiainettakin löytyy aina kaapista niin apu on nopeasti saatavilla jos meikit taas lentelee! :D

      Poista
  7. Vähän hyvä postaus! Lähtee kyllä aurinkopuuteri korjaukseen :) hitsi kun ehdin jo ostaa uuden, mutta eipä tarvii vähään aikaan ostaa uutta jos tuon vanhankin korjaan :D kiitos vinkistä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Kiva kuulla, että tää on ollut monelle mieluinen postaus! Nyt sit vaan tää vinkki talteen ens vahinkoja varten! :)

      Poista
  8. Käykö tämä sama myös esim. huulipunille vai onko niille joku oma konstinsa? Usein jää hylsyyn pieni määrä punaa niin ajattelin voiko niitä hyötykäyttää myös :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ei valitettavasti oo tietoo sopisko tällainen konsti huulipunille -jotenkin epäilen, että nestemäinen/alkoholi saisi huulipunista enää toimivia.. Mutta googlettelin vähän, ja tällainen vinkki tuli vastaan: "Kaiva huulipunan loppu pois puikosta ja laita jämät pieneen astiaan, kuten pillerirasiaan tai piilolinssikoteloon. Sulata sitä mikrossa kymmenen sekuntia ja laita sen jälkeen jäähtymään jääkaappiin. Jotta huulipunan saa levitettyä siististi, tarvitset erillisen siveltimen." :) Eli ainakin sitä kannattanee kokeilla!

      Poista

♥ Kiitos kommentistasi! / Thank you for your comment!