8.10.2014

BAD SKIN


Mä en tiedä mitä on tapahtunut, mutta viimeaikoina mun kasvojen iho on huonontunut ihan merkittävästi. Joskus teininä kärsin lievästä aknesta, johon sain ihotautilääkäriltä jonkin kasvoveden tapaisen sekoituksen, jota sitten käyttelinkin päivittäin muutaman vuoden ajan. Toki se auttoi, mutta varmasti se murrosiän väistyminen vaikutti myös parantavasti, ja sen jälkeen mitään pahempia iho-onglemia mulla ei oikeastaan ole ollut. Toki eihän mulla koskaan ole mikään täydellinen ja sileä iho ollut, mutta osittain tiedän sen johtuvan myös mun ihotyypistä; rasvoittuvaan sekaihoon kun herkästi ilmestyy niitä pieniä näppyjä ja ihohuokosetkin ovat suuret kuin teevadit. Ugh.

Pari vuotta sitten kävin täällä Turussa myös ihotautilääkärillä, kun halusin näistä lopuistakin pienenpienistä otsaa ja satunnaisesti myös hartioita piinaavista näpyistä eroon. Sain reseptillä haettavaa Skinoren -emulsiovoidetta (melko tujua ainetta!), sekä Epiduo -geeliä, joita käyttelinkin niin kauan, kunnes kerran unohdin uusia reseptin, ja uudelleen lääkärin pakeille en sitten viitsinyt enää lähteä. Niimpä siitä lähtien oonkin vaan pääasiassa puhdistanut kasvot aina huolella, kuorinut pari kertaa viikossa, ja aina silloin tällöin käyttänyt apteekista ihan reseptivapaasti saatavaa Acnicyl-voidetta (pieni tuotearvostelu täällä), ja tämä onkin toiminut ihan hyvin. Toki niitä näppyjä on silti tullut, mutta tuo hoitotapa on ollut mulle ihan riittävä.

 Nyt mun ihossa on kuitenkin tapahtunut jotain, mikä on saanut sen niin huonoon kuntoon, etten edes muista koska viimeksi! Mitään ruokailutapoja tai muutakaan en ole muuttanut. Meikkisiveltimet olen puhdistanut. Kasvot vaan on yhtäkkiä räjähtänyt ihan käsiin. Okei, ehkä tilanne ei ihan NIIN paha ole, mutta kyllä tää mun itsevarmuuteen vähän jo vaikuttaa. Eikä meikkivoidekaan istu niin nätisti kasvoille (ehkäpä meikkipostauksen tekokaan tänne blogiin ei ole ollut nyt niin houkuttelevaa... Anteeksi!). Muutaman viikon tilannetta tuskailleena mä nyt maanantaina kävin apteekissa, ja nappasin mukaani kaksi uutta tuotetta kokeiluun. Paljonhan on kaikkia tabletteja, kuorivia aineita, naamioita sekä erilaisia nesteitä, mutta itse tykkään enemmän voiteista, jotka voi laittaa yöksi vaikuttamaan.


Ensimmäiseksi valitsin tällaisen Basiron AC 5% -geelin (vaikuttava aine vesipitoinen bentsyyliperoksidi). Tää muistuttaa ominaisuuksiltaan mua kovasti tuosta Skinoren -emulsiosta, joten mulla on tän tehosta kyllä suuret odotukset. Tässä muutamia lainauksia tuoteselosteesta:

"Ensimmäisellä hoitokerralla ihossa saattaa tuntua lievää kuumotusta ja muutaman päivän kuluttua saattaa esiintyä ihon punoitusta ja hilseilyä. Nämä oireet ovat yleensä lieviä ja menevät ohi, jos hoito keskeytetään tilapäisesti tai hoitokertoja harvennetaan. -- Varovaisuutta tulee noudattaa levitettäessä valmistetta kaulalle tai muille herkille alueille. Hoidon aikana tulee välttää auringonottoa ja UV-säteilyä (myös solarium). Valmiste voi aiheuttaa hiusten, tekstiilien ja muiden materiaalien värjäytymistä."

Tuo Skinoren-voide mitä joskus käytin, sisälsi samanlaisia ominaisuuksia ja haittavaikutuksia, joista itse kärsin (mm. ihon punoituksesta ja polttelusta tuotteen käytön aloitettuani, ihon kuivumisesta, sekä herkillä alueilla, kuten kaulalla ja rinnalla, ihon polttelusta ja kutiamisesta), ja näin ollen osaan huomioida tämän Basiron AC:n käyttäytymistä ihollani. Oon tätä nyt vasta kahtena yönä laittanut, joten selvästikään en tuloksista osaa sanoa, mutta mun mielestä ehkä vähän on nyt jo auttanut noihin otsassa oleviin pieniin näppyihin. Tai sitten se on vaan lumevaikutusta siitä, että pitkästä aikaa laitan oikeasti jotain täsmäainetta naamaani. :D Mitään polttelua, punoitusta tai muutenkaan haitallisia piirteitä en näiden kahden kerran aikana ole kokenut (tuoteselostuksen lisäksi niistä varoitellaan Googlessa erilaisilla keskustelupalsoilla). Tosin, kun kerran pyyhkäisin käteni lopuksi vielä tuohon rintaan, niin silloin huomasin pientä kutinaa, mutta se meni nopeasti ohi. Koska tämä tuntuu melko saman tyyliseltä kuin tuo reseptilääke Skinoren, niin olen kosteuttanut ihoani aamuisin erittäin huolellisesti (ehkäistäkseni ihon kuivumista) ja välttänyt laittamasta tätä voidetta sellaisille alueille, mihin sitä ei oikeasti tarvitse (välttääkseni ihon tahattoman punoituksen ja polttelun). Nähtäväksi jää, ilmaantuuko niitä haittavaikutuksia mulle ollenkaan ja toimiiko tämä voide.

Onko muilla kokemuksia tästä geelistä?


Vaikka periaatteessa tuo Basiron AC -geeli olisi varmasti riittänyt sellaisenaankin, niin halusin silti ostaa tämän pienen täsmäaseen sen rinnalle. Eli ACO:n Spotless Overnight Spot Treatment. Tässä ei mitään sen kummempia ohjeistuksia ollut, kuin että tätä tulee käyttää iltaisin suoraan epäpuhtauksien päälle. 

"Hajusteeton. Kuivattaa näppyjä yön aikana."

No tosiaan vasta kahtena iltana tätä olen käyttänyt, ja tuon Basiron-geelin kanssa, joten tuloksia en osaa vielä kommentoida. On kuitenkin jotenkin kiva tietää, että jotain ainetta niihin näppyihin nyt laitetaan. :D Tämä oli mun yllätykseksi nopeasti ja aivan valkoiseksi kuivuvaa voidetta, joten mitenkään huomaamattomasti tätä ei kyllä pääse käyttämään. (Että terve vaan niille poikaystäville, avomiehille ja miehekkeille, jotka saavat viereensä naamastaan valkoläiskäisen naisen! Tai miksei mahdolliesti myös toisinpäin, kuka ikinä iho-ongelmien kanssa kamppaileekin)

Onko tätä kukaan teistä lukijoista kokeillut?

***

Ajattelin palata myöhemmin, kuukauden tai parin jälkeen, kertomaan lisää kokemuksia näiden kahden tehoista. Kiinnostaisiko tällainen päivitys? Mua kiinnostaisi itseäni kuulla myös, kuka muu ehkä juuri nyt, tai joskus aiemmin, on kärsinyt iho-ongelmista, ja mistä ootte ite löytäneet niihin avun? :)

***

PS. Face mapping -postaus täällä. (Mitä mahdollisia syitä voi olla siinä, miksi finnejä ilmestyy tiettyihin kohtiin kasvoja)

PPS. LUE KÄYTTÖKOKEMUKSENI TUOTTEISTA TÄÄLTÄ!


14 kommenttia:

 1. Basiron on ihan mun holygrail-tuote :) Auttanut mun näppylöihin aivan mahtavasti! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi niinkö?! Ihanaa, kiitti kun tulit kertomaan!! :) Nyt jaksaa sitä käytellätkin, kun tietää sen ainakin jollekin toimineen! :)

   Poista
 2. mulla oli joskus yläasteen lopussa ja lukion alussa hieman huonompi iho, ja sainkin lääkärin määräämää clindoxyl -voidetta lievään akneen. kai se ihan kohtuullisesti auttoi, ja luulen murrosiän loppumisella olleen myös osuutensa. nykyään iho on ollut paremmassa kunnossa, tosin välillä näppylöitä ilmestyy.. esim viime aikoina niitä on taas alkanut putkahdella turhan paljon, kun taas välillä niitä ei ole pitkiin aikoihin.

  ja hei, ihan turhaan jätät sen takia meikkipostaukset tekemättä! :) kyllä me muut naiset ymmärretään, että sellaista se välillä ihon kanssa on :) toki ymmärrän hyvin, että silloin ei välttämättä huvita kasvojaan lähikuvissa esitellä. tiedän tuon niin hyvin itsekin. mutta älä anna sen vaikuttaa sun itsevarmuuteen, oot upea nainen! ♥

  mä ainakin olisin tosi kiinnostunut kuulemaan noiden tuloksista ja toimivuudesta :) tee ihmeessä postaus aiheesta, kun oot rauhassa noita testaillut! mulla ei valitettavasti ole mitään hyvää apukeinoa, mutta toivotaan kovasti että saisit noista tuotteista avun ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo vähän sama juttu mulla, että tuolloin yläasteella ja lukioon vaihtaessa niitä näppyjä oli enemmän ja silloin sitä ihotautilääkärin ainetta käyttelinkin. Mutta sen jälkeen on ollut jopa ihan okei iho, ei mitään sen kummempia näppylöitä oo ollut. Siksi nyt, kun niitä ihan yhtäkkiä putkasti todella paljon, niin sai kyllä hieman pelästymään.. Mutta kiitos paljon rohkaisevista sanoista Jenni ♥ Kiva kuulla, että jos joskus tulisikin laitettua kuva, jossa jokin paholainen oikein näkyisi, niin ainakaan sä siellä päässä et kavahtaisi inhosta :') ♥ Kiva kuulla myös, ettö näiden tulokset kiinnostaisi, toivotaan että ne tosiaan auttaa! :)

   Poista
 3. Täällä myös on näppylät vallanut kasvot :( Oon huomannut ,ettei mitään voiteet toimi näppylöihini jos en katso mitä suuhuni pistän.Pääepäilty on siis suklaa. <3
  Ihoni on myös todella herkkä, joten melkeen kaikista vahvoista voiteista minulla lähtee iho.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, se on tosi ikävä tunne kyllä :( Ruokavaliolla on kyllä suuri merkitys ihon hyvinvointiin, oot ihan oikeessa. Mutta kun mä en ole mitenkään herkutellutkaan aiempaa enemmän tai muutenkaan muuttanut syömisiäni (no paitsi ehkä hivenen terveellisempään), niin ihmetyttää mistä näitä nyt yhtäkkiä on tupsahatnut naama täyteen.. :/ Herkkäihoisena kannattaa kyllä olla tarkka voiteiden kanssa, niitä kun on tosiaan todella tujujakin yksilöitä, ettei ne sitten ihan polta kasvoja! Hui. Toivotaan, että säkin saat kuitenkin ihosi parempaan kuntoon pian! ♥ Vaikka eihän suklaasta luopuminen aina niin hauskaakaan ole.. :p

   Poista
 4. voi ei, toivottavasti ihosi kunto nyt paranee tuosta voiteesta! itselläni on aina ollut suht hyvä iho ja mitään näppyjä tulee enää todella harvoin, ei lähes ollenkaan. Muistan kyllä yläaste-ajan kun ihoni rasvoittui helpommin, mutta sillokin pääsin melko helpolla.. mutta jokaisella meistä on erilainen iho ja joillekin vaan syntyy herkemmin niitä mustapäitä sun muita, älä anna sen vaikuttaa siun itsevarmuteen! :) eiköhän jokin voide kuitenkin tepsi, toivotaan että se olisi sitten tuo geeli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toivotaan tosiaan, että nämä nyt auttaa! Ainakin vähän tuntuisi jo, että paremmalta näyttää.. :) Oi että kun haluaisin tuollaisen ihon kun sulla ♥ Vaihdetaanko? ;D haha.
   Kiitos Tuuli !

   Poista
 5. Kiinnostaa ehdottomasti kuulla tuotteista myöhemmin lisää ♥ mulla on ollut akne. Tosi pahakin. 4 vuotta sitten. Sai voimakkaan puolen vuoden kuurin jossa mm. Alkoholin käyttö oli kokonaan kielletty lisäksi maksatesteissä täytyi käydä joka kuukausi. Tosi voimakas mutta toimiva! Näpyt lähti 3, 5 vuodeksi. Vasta nyt puolen vuoden jälkeen näppyjä on alkanut taas tulemaan. Toki ei niin paljoa. Enimmäkseen leukaan. Nyt onkin lääkäriaika varattu sen asian suhteen :) yhden rasvan jo sainkin. Mut se kuivattaa tosi paljon :((

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että kiinostusta löytyy sultakin ♥ Voi apua, sulla kuulostaa olleenkin raju kuuri ja akne :/ Tuntuu vähän tyhmältä aina parkua omaa ihoaan, kun kuitenkin tietää, ettei se sieltä pahemmasta päästä kuitenkaan ole... Mutta kyllä ne lievemmätkin oireet inhottavilta tuntuu, ja varsinkin nyt, kun on jo välissä ollut vuosien ajan ihan hyvä tilanne. Kiva kun jaoit omat kokemuksesi iho-ongelmien kanssa ♥ Ja mun mielestä ainakin mitä sun kuvista on nähnyt, niin hyvin oot niistä pahoista näpyistä päässyt eroon :) En olis koskaan uskonut, että sulla on ollut noinkin paha ongelma aknen kanssa. :) Toivotaan, että nyt saat vielä jonkin toisen hoitotuotteen, että sullakin kirkastuisi sitten ne loputkin pienet näpyt :)!

   Poista
 6. Mulla ei ole kovin suuria iho-ongelmia ollut, mitä nyt pieniä näppyjä.. Seka iho mulla on ja T-alue rasvoittuu helposti, perus kuorintaa käytän jne. Näitä on mukava lukea vaikkei sen suurempaa ongelmaa olekaan, näistä voi bongata jonkun hyvän tuotteen itselle tähän pienempäänkin (mutta rasittavaan) vaivaan!:D
  Toivottavasti tuote auttaa ihoosi ja korjaa ongelmat;) ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että sä oot säästynyt pahemmilta ongelmilta :) Mutta oon kyllä samaa mieltä sun kanssa, että vaikka niitä näppyjä oisikin vaan vähän, niin kyllä se silti melko rasittavalta tuntuu! Hmph. :D
   Kiitos, toivotaan ;)

   Poista
 7. Toivottavasti saat apua noista voiteista :), itse ei ole koskaan tullut mitään tuollaisia käytettyä joten ei kokemusta siis ole. Mun iho on yleisesti ottaen ollut suhkot hyvässä kunnossa, mutta joskus kyllä tulee sellaisia kausia että naama on niin räjähdys pisteessä että huhhuh, eikä sille tunnu olevan sit mitään fiksua selitystä...:o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi teitä onnekkaita, kun ootte säästyneet pahoilta iho-ongelmilta :D! Mullakin ollut siis jo pidemmän aikaa ihan hyvässä kunnossa tuo iho, mutta nyt yhtäkkiä se vaan alkoi kukkimaan enkä kyllä tajua miksi! No, nyt ehkä näyttää jo hieman nuo tuotteet auttaneet, joten toivotaan, että näillä saan sen taas kuntoon, kiitos :)

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi! / Thank you for your comment!