10.8.2014

EASY LIKE SUNDAY MORNING

Mä oon istuskellut koko tän sunnuntai-aamun parvekkeella nauttien lämmöstä ja pienestä tuulenvireestä. Tai no, oikeestaan koko iltapäivän, sillä olihan kello jo yli kolmen, kun alotin tän postauksen. Mulle tää on kuitenkin vielä aamua, sillä heräsin tosi myöhään, vasta kahdentoista ja yhden välillä! Ei mulla edellisyönä mitenkään super myöhään mennyt, josksus yhden aikaan taisin jo nukahtaakin, mutta oon viime päivinä ollut ihan mielettömän väsynyt, eikä töiden takia oo voinut kovin pitkään nukkuakaan, ja sitten taas iltaisin en oo osannut mennä ajoissa sänkyyn. Nyt olikin ihana ladata akkuja kunnolla, ja oikeesti vaan nukkua. Tiiättekö sen tunteen, kun oikeesti väsyttää niin paljon, että tekis mieli nukkua koko päivä? (Ai mitkä univelat...

J oli yövuorossa eilen, ja tuli tänään aamulla siinä puoli 11 aikaan, johon kyllä heräsin ja olisin voinut itse noustakin, mutta kyllä sitä vielä hetkeksi oli kiva uppoutua peiton alle ja nukkua vielä ihan vähän. J tuolla edelleen vetelee sikeitä (no nyt tähän julkaisuhetkeen mennessä toki jo herännyt), ja sen sille ihan mieluiten suonkin, joten osittain siitäkin syystä oon viettänyt tän hereilläolo-aikani partsilla, jotta se saa nukkua rauhassa. Herätessäni mulla oli tosi rauhallinen olo, on itse asiassa vieläkin, ja oikeestaan ihan hyvä, että J nukkuu –nyt on ihan kivakin olla vaan hiljaa ja yksin. Mä oon katsellut tässä Orange Is The New Blackia kuulokkeet korvilla, syönyt ruissipsejä ja nyt pikkuhiljaa alkaa aurinko paistaa suoraan tähän parvekkeelle. Välillä pilkottelee tuolta pilvien välistä niin, ettei kuitenkaan paahda tähän liian kuumasti. Yleensä tässä ei kesällä voi tehdä muuta kuin hikoilla ja ottaa aurinkoo, sillä se porottaa koko iltapäivän suoraan tähän, mut nyt on kiva. 


Mun on nettikin jumitellut tässä viime päivinä, niin en oo harmikseni päässyt teidän ihanien blogeihin kommentoimaan, tai muutenkaan hirveesti viettämään aikaa täällä blogin parissa. Puhelimella oon postauksia kyllä lueskellut, mut vihaan sen kautta bloggaamista tai kommenttien kirjoittamista, koska aina jokin alkaa takkuilla. Käykö teille muille koskaan puhelimen kanssa niin, että ootte kommentoimassa jotain, ja sitten yhtäkkiä siihen kenttään ei pystykään kirjoittamaan mitään tai tekstiä poistamaan? Mulle käy niin varmaan joka kerta, kun yritän kännykän kautta kommentoida jotain. Lopultahan se onnistuu niin, että kirjoitan sen kommentin vaikka tekstiviestikenttään tai muistiinpanoihin, kopioin, avaan selaimen ja blogin uudelleen (jolloin huomaan, että Blogger on heittänyt mut ulos ja mun täytyy kirjautua sisään uudelleen ja scrollata itseni takaisin sen postauksen kommentteihin), liitän tekstini kommenttikenttään ja painan lähetä. Kuulostaa simppeliltä, mutta mulla menee tuohon säätämiseen hermo. Niimpä kommentoin ja vastaan teidän kommentteihin mieluiten koneella. Jossa se netti nyt lagaa taas oikein huolella. J lupas kyllä hommata mulle uuden, nopeemman ja paremman netin, mä kun en näistä mitään tajua. :D Joten toivottavasti saadaan se hoidettua tässä lähipäivinä. Ja jottei mun seesteinen sunnuntaifiilis vallan kaikkoa kaiken tuon nettiturhautumisen alle, niin mainittakoon, et nyt mun oli siirryttävä sisälle kirjoittamaan; pilvet väistyi ja aurinko alko paistaan niin kuumasti, enkä viitti nyt tuskailla hikisenä tän kirjoituksen parissa. ;) Taisin siis hetki sitten nuolaista liian aikaisin... 


Mä oon jotenkin viime aikoina hurahtanut myös noihin vankila-aiheisiin sarjoihin. Mä oon kerran aiemmin löytänyt yhden hyvän scifi-sarjan, Orphan Blackin, ihan vaan selailemalla Yle Areenan sarjoja, ja tälläkin kertaa olin siellä ihan tutkailemassa, josko mitään kiinnostavaa löytyisi. Bongasinkin jonkin mainoksen Prisoners' Wives sarjasta, jota mainostetaan nykyään tiuhaan tahtiin myös Facebookissa, mutta tuolloin mulla ei ollut aikaa paneutua siihen sen kummemmin. Kuitenkin yhtenä iltana kun J oli taas yön töissä, niin mä päätin katsoa, millainen sarja on kyseesä. Pari ekaa jaksoa oli sitä rataa, että "no ihan okei", mutta silti en osannut lopettaa, vaan mun oli pakko katsoa lisää. Ja mitä pidemmälle jaksoissa ja tarinassa pääsin, sitä enemmän mä jäin koukkuun. Tuossa Brittiläisessä draamasarjassa siis seurataan neljää naista, joiden mies/poika/isä on vankilassa, ja sitä, miten kukin perhe selvittää ongelmiaan ja muurin toisella puolella. Ainakin mun mielestä sarja oli loppujen lopuks todella koukuttavaa katsottavaa! Ekan kauden trailerin voit tsekata tästä,  ja toisen kauden tästä, muista vaan nostaa kuvanlaatua asetuksista, niin on miellyttävämpi katsoa. :) Yle Areenassa on siis nähtävissä kaikki ensimmäisen kauden kuusi ja toisen kauden neljä jaksoa, ja jaksot on nähtävillä 30.9.2014 asti.

Toinen vankilasarja, mihin oon nyt jäänyt koukkuun, on juurikin tuo tänäänkin katsomani Orange Is The New Black, Netflixin alkuperäissarja. Sitä on monet kehuneet ja kerran alettiin J:n kanssa katsoa sitä yhdessä. Mä kuitenkin nukahdin ekan jakson puolessavälissä ja J ei itsekään oikein siitä ollut perustanut. Kuulostaa hyvälle ensivaikutelmalle? ;D Noh, mua kuitenkin kiinnosti tietää millainen sarja on oikeesti kyseessä, sitä kun niin on hehkutettu, että pari päivää myöhemmin jatkoin sen katsomista ja siitä lähtien oonkin katsellut sitä aina tällaisina rentoina hetkinä yksin, aamupäivästä tai iltaisin. Edellisestä sarjasta poiketen, tää on komedia, jossa päähenkilö Piper Chapman tuomitaan 15 kuukaudeksi naisten valtionvankilaan huumerahojen kuljettamisesta entiselle tyttöystävälleen 10 vuotta sitten, ja sarja seuraa Chapmanin, hänen avomiehensä ja kihlattunsa, sekä muiden vankien kamppailua arkensa kanssa.Ihmissuhdekuvioita hämmentää vielä samassa laitoksessa lusiva entinen tyttöystävä ja rikoskumppani Alex, sekä vankien väliset klikit ja pahoin korruptoituneet vartijat. Pääasiassa siis komedia, mutta kyllä tähänkin on saatu tunteita ladattua -trailerin voit katsoa tästä, ja itse sarjan näet ainoastaan Netflixistä.

Onko kukaan teistä katsonut näitä sarjoja? :) Jos ootte, niin pidittekö, ja jos ette, niin kiinnostuitteko?

Koitin saada tähän postaukseen linkattua myös OITNB:n tunnarin, Regina Spectorin esittämän biisin You've Got Time, mutta kaikista netistä kaivamistani ohjeista huolimatta, mä en vaan saa palkkia toimimaan! Enkä edes ilmaantumaan ylipäätään. Tilalla on vaan pelkkää html-koodia. :/ Ja siis mä tarkoitan nyt sitä pientä palkkia, en koko videon upottamista, koska sen mä kyllä osaan. Mutta siis se pelkkä palkki, jota klikkaamalla joko päätyy YouTubeen kuuntelemaan kappaleen, tai jota kilikkaamalla alkaa se kappale soimaan. Osaisko joku teistä auttaa?? :)

6 kommenttia:

  1. nukkuminen on kyllä niin ihanaa, varsinkin jos seuraavana päivänä on vapaapäivä ja tietää ettei ole kiire nousta ylös :)
    myökin katottiin poikaystäväni kanssa ton Orange Is The New Blackin molemmat tuokkarit, oli kyllä koukuttava sarja! :D kolmas kausi ilmestyykin näillä näkymin vasta ensi kesänä, en malta odottaa! muutenkin pidän myös noista vankilasarjoista, en oikein tiedä mikä niissä kiehtoo :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä! Kyllä kunnon unet vaan tekee hyvää :) Mä alotin juur tänään tuon OITNB:n tokan kauden -apua, mitäköhän mä sit katon kun se loppuu?! :D Vankilasarjat on kyllä tosi mielenkiintosia, oon samaa mieltä! :)

      Poista
  2. Mäkin oon ihan koukussa tuohon Netflixin sarjaan Orange is the new black!:D sitä kun alkaa katsomaan niin ei meinaa saada loppua siihen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oot Viivi kyllä niin oikeessa! Mä katon usein 2-3 jaksoo putkeen, niin koukuttava tuo sarja vaan on! :D Kiva kuulla, että täältä löytyy muitakin sarjaan hurahtaneita :)

      Poista
  3. Ei vitsit mitenkä ihana blogi löytyi! :) Oon jo pitkään ettiny just tän tyylistä ja ah, nyt se osui kohdalle! ♥ Jään todellakin lukijaksi! :)

    Kurkkaisithan myös, ja heittäisit vaikka mielipidettä? (:
    http://hennankengissa.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi apua, KIITOS ihanista sanoista! ♥ Et uskokaan kuinka kiva oli kuulla, että oot juuri tällaista etsinyt :) Tervetuloa lueskelemaan tänne. :)

      Ja kurkkaan ehdottomasti! :)

      Poista

♥ Kiitos kommentistasi! / Thank you for your comment!