1.9.2016

THE "INSTAGRAM GIRL" MAKEUP LOOK
Näitä "Instagram-meikki" -aiheisia postauksia on tullut bongattua muutamien ulkomaisten kauneusvloggaajien kanavilta, ja koska musta tää oli hauska päätin kantaa omankin korteni kekoon. Tarkoituksena siis luoda Instagram-meikki, joka vallitsee kyseisessä somekanavassa valtaosalla kauneusgurulla, -vloggaajalla ja -harrastelijalla. Lippikset tuntuu olevan Instassa aika IN, joten heitimpä sellaisenkin päähän. Muhun on muutenkin iskenyt joku lippis-into, vaikka oon pitkään ollut sitä mieltä, että lippikset tai hatut ylipäätään ei sovi mulle.

Mä oon myös paljon lukenut juttuja joissa kritisoidaan tätä nykysomessa ja erityisesti juuri Instagramissa vallitsevaa meikkaustyyliä. Etuosasta häivytellyt, mutta muutoin tarkat kulmat, baking, tasainen ja mattainen meikkipohja, varjostukset ja korostukset, hieman ylirajatut mattaiset huulet, isot ripset...kaikki tämä ei ilmeisesti joidenkaan mielestä näytä hyvältä oikeassa elämässä ja monet kauhistelee, miten kukaan voi lähteä studiovalojen äärestä tällaisessa meikissä ihmisten ilmoille. Makunsa ja mielipiteensä toki kullakin, mutta mun on pakko sanoa, että mun omaa silmää tämä huoliteltu, ehkä joissain tapauksissa myös hieman nukkemainen lookki miellyttää kovinkin paljon. Tosin esimerkiksi ihanan Nikkien tyyli käytää highlighteriä erittäin runsaalla kädellä voisi täällä Suomen harmaassa syksyssä näyttää hieman hupaisalta, mutta koska voimakkaat hohdekorostukset ei muutenkaan ole koskaan ollut mun juttu, niin turha sillä vaivata sen enempää päätään. Mä diggaan kyllä myös luonnollisestakin lookista, ja oonkin sanonut monelle ns. luonnonllisen tyylin omaavalle, joka on pohtinut vahvoja meikkejä, että kun ette te edes tarvitse paljoa meikkiä. Vaikka kukapa sitä nyt niin tarvitsee muutenkaan. Mä nyt vaan itse satun nauttimaan meikkaamisesta, ja luonnollinen, lähes meikitön look ei vaan ole yhtään mua. Mun mielestä tärkeintä muutenkin on tehdä sitä omaa juttua, oli sitten Nikkien kanssa kilpaa loistaminen tai täysin meikitön nassu, kunhan sulla on itsellä hyvä olla, se on tärkeintä!

Mun normaali arkimeikki ei itseasiassa juuri paljoakaan eroa tästä mielipiteitä jakavasta Instagram-meikistä ja mä kyllä myönnän kuuluvani näihin "Instagram-tyttöihin". Tässä kyseisessä postauksessa kaikki on vaan viety asteen verran pidemmälle ja tehty paljon tarkemmin. Tämän postauksen meikki kuvastaakin enemmän mun juhlameikkiä kuin ihan jokapäiväistä arkimeikkiä, mutta periaatteessa aika samalla kaavalla mennään esimerkiksi tuikitavallisena keskiviikkona. Mä en koe näyttäväni tuolla ulkona liikkuessani mitenkään kauhistuttavan muoviselta tai millään tapaa överiltä, vaikka "Instagram-meikissä" kuljenkin. Ensinnäkään mun iho ei pysy näin blurratun näköisenä koko päivää, kiitos öljyisen ihoni. Ja toisena... no ihan rehellisesti sanottuna mä en edes keksi mitään toista asiaa mikä tekisi tästä meikistä jotenkin epäkelvon ihmisten ilmoilla liikkumiseen?! :D

Mitä mieltä te ootte tästä koko Instagram-meikki -aiheesta? Entäpä millaisia lukijoita multa löytyy, kuulutteko te enemmän luonnollisiin kevyen meikin tyttöihin vai Instagram-tyttöihin? :)

Mä haluaisin myös heittään tän aiheen eteenpäin! Jos sä haluat luoda oman Instagram-meikkisi tai ottaa muuten blogissasi kantaa tähän meikki-ilmiöön, niin linkkailkaa ihmeessä postauksianne tuonne kommentteihin -lukisin tosi mielelläni. :)

PS. Instagramissa mut löytää nimellä @pauliinalenius! ;)

***

// These "Instagram makeup" posts have been popping up on some foreign beauty vloggers' pages, and because I thought it was fun I wanted to share my piece of it. The basic idea is to create a look that is now very trendy on social media and especially on Instagram. Caps seem to be IN as well, so I threw one on just because. Lately I've been obsessing over caps anyways, even tho I've always thought hats in general don't suit me.

I've also red quite a few articles about people bashing this currently very trendy makeup look that's taken over Instagram. Very neat and sharp brows that yet are faded in the front, baking, full coverage and matte foundation, contouring and highlighting, slightly overdrawn matte lips, big lashes... according to some, all of these seem to be very unnatural and unacceptable in real life, and many seem to be astonished that people actually leave their houses in such makeup looks. Everyone has their own taste and opinions, I'll give that and it's totally fine! But I have to say this very polished and even a bit doll-like makeup style appeals to my eyes very much. Although, for instance our lovely Nikkie's way to use highlighter might look a bit funny here at soon-to-be-fall, grey Finland, but harsh highlighters have never been really my thing anyway, so why to bother my head with it. I do like natural style as well, but I just happen to love makeup too much, besides, natural makeup isn't me at all.

My normal every-day makeup look doesn't actually differ that much from this Instagram makeup style, and I can admit I'm "an Instagram girl". In this particular blog post I've just done everything better. More detailed, more properly. This actually portrays my evening out makeup and the look I'd go for for instance on weddings etc. I don't find myself looking silly, plastic or any ways over the top even though I am putting my Instaglam on when leaving my house. I mean my face doesn't last this smooth and blurred through the whole day, thanks to my oily skin. And for second... well to be honest I can't even come up with a second matter that could possibly be unacceptable when walking in real life?! :D

What are your thoughts about this whole Instagram makeup subject? Are you more of a natural kind of girl or are you one of the Instagram girls? :)

PS. You can find me on Instagram: @pauliinalenius ;)

12 kommenttia:

 1. Mun mielestä tämä meikki on tosi kaunis ja omasta mielestäni tässä ei ole mitään liikaa. Vaikka meikki on tosi huolliteltu ja sitä on aika paljon, on se silti hyvin neutraali ja sopii siksi mielestäni vaikka maanantaiaamuun. Eri asia olisi ehkä, jos sekä silmät että huulet olisi meikattu todella voimakkailla tai tummilla väreillä. Silti, jos joku haluaa sellaisessa liikkua arkisinkin, niin so what, jokaisen oma asia :) Tärkeintä on löytää se itselle sopiva meikkityyli tai olla vaikka kokonaan meikkaamatta, jos siltä tuntuu.

  Btw, tuo lippis on ihan supercool! Mäkään en yleensä pidä mitään hattuja tai pipoja tai mitään, mutta nyt alkoi kieltämättä lippis houkutella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kata! Joo nimenomaan, kunhan itse tekee omannäköistä juttua ja just niin kuin itse haluaa niin kaikki on hyvin :)

   Oh kiitti! Joo eikös kokomusta lippis ookkin aika siisti! Mä taistelen aina vaan sen kanssa ettei hiukset törrötä ikävästi korvien kohdalta jos hiukset on lippiksen kanssa auki, mutta noooh, pikkuvikoja ;)

   Poista
 2. Mun mielestä tuo meikki on oikein kaunis! <3 Ja sopii sulle. Kyllä itse haaveilen, että kunpa osaisi meikata noin. Ja nytkin mietin juuri mitä meikkejä tilaisin itselleni lisää :D Olis kiva katsella videota pitkästä aikaa, jotain sun vanhoja videoita katselinkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Niina <3 Hihi, siitä vaan laajentamaan meikkikokoelmaa ja rohkeesti vaan harjotteleen ja kokeileen uusia juttuja! :)

   Kiva kuulla, että oot tykännyt videoista! Mulla on vähän huonot videointimahdollisuudet, mutta haluaisin kyllä itsekin jotain taas pitkästä aikaa kuvailla, joten saas nähdä jos saisin jonkun videon aikaiseksi.. Olisko sulla jotain toiveita videon aiheesta? :)

   Poista
 3. Meikki ja sävyt on täydelliset! En muuttais mitään. :)
  Se on totta, ettei kaikille sovi edes meikki, tai toiset saa just ne parhaat puolet esiin meikkaamalla, jokainen tyylillään. Ja se hyvä olo välittyy varmasti oli sitten meikkiä tai ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, kiitos! <3
   Joo niimpä, just noin, tekee vaan sitä mikä itsestä tuntuu hyvältä ja omalta :)

   Poista
 4. en kestä - sanat kuuluu mun vakiosanastoon, mutta niitä on jälleen käytettävä. Oot ihan MIELETÖN! hitto toi lippis todellakin sopii tähän lookiin ihan täydellisesti<3 tuo rajaus on niin hyvin tehty ja kruunaa koko lopputuloksen :)

  VastaaPoista
 5. Oot upea ja tää meikki on upea! Mun mielestä tää sun versio Instagram-meikistä on vielä tosi luonnollinen ja kevyt. :D Mä kyllä tykkään itsekin meikata suht vahvasti arkeenkin, joten voi olla että olen puolueellinen... :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Ilona! <3 Heh, joo no en ehkä osaa edes vetää tätä mitenkään erityisen överiksi (tai mun silmissä tästä överi veriso olisi vaan tosi huonosti tehty ja ruma meikki :D), kädet kun tuppaa tekeen loppujen lopuksi käyttökelpoisia ja ns. kauniita meikkejä ;) Mutta niinku sanoit, niin kun muutenkin meikkaa melko vahvasti arkena, niin ehkä näkemys tässäkin aiheessa on hieman erilainen! :p Kiitos kommentista<3

   Poista
 6. Ihana look ja tosi siistin ja skarpin näköinen. :) Innostuin itsekin osallistumaan haasteeseen, joten täällä mun versio #slay meikistä:

  http://charlottaeve.com/fi/2016/09/06/instagram-makeup/

  xx Charlotta Eve
  http://charlottaeve.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Carlotta! Hih ihanaa, sun ote tähän haasteeseen oli tosi kiva! <3

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi! / Thank you for your comment!