28.9.2016

FIRST IMPRESSION: L'ORÈAL PURE CLAY GLOW MASK

EPÄPUHTAUDET POISTAVA JA HELEYTTÄVÄ KASVONAAMIONämä L'Oréalin Pure Clay -savinaamiot sai mun huomion heti lanseerauksen jälkeen, samoin multimasking, eli eri naamioiden levittäminen niihin kohtiin kasvoja, joihin tiettyä ominaisuutta/tehoa haluaa. Näistä oli kuitenkin mun tietämättä tullut suurikin hype kuluttajien keskuudessa, sillä kun suuntasin omaa naamiotani hakemaan, oli tämä tummanharmaa Glow Mask loppu joka paikasta. Muutama päivä myöhemmin Facebook-ryhmä Nordic Style & Beauty:ssa alkoi ylistysketju juurikin tälle harmaalle naamiolle, ja vastako ne hyllyt huusi tyhjyyttään! :D Mun oma mielenkiinto kasvoi kasvamistaan ja vihdoin pari viikkoa sitten sain omani Stockmannilta, jes! Kokeilin tätä ekaa kertaa tänä aamuna, ja ajattelinkin nyt kirjoitella mun tuotteesta saamasta ensivaikutelmasta.

Mulla on siis tämä tummanharmaa Glow Mask, joka lupaa poistaa epäpuhtauksia ja heleyttää ihoa. Ensinnäkin, mä tykkään tästä purkista! Lorkun purkit on muutenkin mun silmään sieltä ylellisemmästä päästä, kun vertaa esimerkiksi muihin semiselektiivisiin markettituotteisiin. Tätä pitää ihan mielellään vaikka esillä kylpyhuoneessa. Naamion koostumus on täyteläinen ja melko paksu, hieman jopa voidemainen, mutta se levittyy pehmeästi ja tasaisesti iholle. Tää kuivahtaa kasvoille nopeasti ja jähmettää kasvot paikoilleen, joten puhuminen 5-10 minuutin vaikutusajan aikana voi olla hieman haastavaa. Naamio kuivuu vaaleanharmaaksi, ja jos sulla on suuret ihohuokoset kuten itse allekirjoittaneella, tuo tää ne myös todella hyvin esiin! Reikäkammoisten ei siis kannata katsoa peiliin naamion vaikuttaessa.. :D

Mun mielestä tässä on mieto, miellyttävä tuoksu, ja ainakin mulla todellakin nosti ihohuokosista talia pintaan! Itse kävin puhdistuksen jälkeen vielä kasvoharjalla ja tipalla kuorinta-ainetta läpi T-alueen ja erityisesti nenän, jolloin sain kaiken pintaan nousseen talin pois. Ihosta tuli kauttaaltaan erittäin pehmeä ja kirkaampi. Ihoa ei kiristänyt, mutta mä henkilökohtaisesti tykkään aina kunnon puhdistuksen jälkeen levittää kasvoille kosteusvoidetta. Mun iho ei myöskään punoittanut tai kuumottanut naamion jäljiltä, vaikka sellaisiakin kokemuksia olen lukenut.

Mä halusin pitkästä aikaa kurkata myös INCI-listaa, sillä siitäkin oli jokin pelkoa lietsova ja aivan absurdi ketju tuolla NSB:ssä. Estenomina on noita ainesosia ja raaka-aineita tullut etenkin koulussa tutkittua ja avattua ihan urakalla, ja oli ihan hauska muistutella mieleen mikä minkäkin ainesosan funktio taas onkaan. Ja jos jollekin on jäänyt epäselväksi, niin kosmetiikkahan juuri nimenomaan EI saa imeytyä verenkiertoon. Jos näin on, on kyseessä lääkeaine, eikä kosmeettinen marketeissa myytävä tuote. EU:n kosmetiikka-asetuksissa on myös annettu tarkat pitoisuudet kaikille sallitulle aineelle, jotta kosmetiikan käyttö olisi turvallista. Ja mä en kyllä löytänyt tästä naamiosta mitään hälyttäviä aineita! INCI-listan alussa on savimineraalit kaoliini ja montmorilloniitti, sekä paljon ihoa hoitavia ja pehmentäviä ainesosia. Seitsemäntenä oli propyleeniglykoli, joka on ihoa hoitava aine, mutta myös yksi yleisimmistä allergeeneistä. Luultavasti se onkin aiheuttanut toisille käyttäjille kasvojen punoitusta ja kuumotusta. Sen jälkeen tulee taas paljon ihoa hoitavia ja pehmentäviä aineita, ja viimeisimpinä listassa tulee ihoärsytystä ja mahdollista allergiaa aiheuttavat linalool ja limonene. Nämä on kuitenkin kaikki ihan yleisiä kosmetiikassa käytettäviä ainesosia, eivätkä ne välttämättä aiheuta mitään allergisia reaktioita. Esimerkiksi linalool kuuluu niihin yleisimpiin allergisoiviin aineisiin, jotka täytyy kosmetiikkadirektiivin mukaan mainita ainesosaluettelossa, jos sen pitoisuus ylittää 0,01% pois pestävissä tuotteissa (kuten tässä naamiossa) tai 0,001% iholle jäävissä tuotteissa. Joten sijainti INCI:n lopussa tarkoittaa, että kyseisiä ainesosia on tuotteessa todella vähän. Atooppisten ja herkkäihoisten kannattaa kuitenkin huomioida tämä asia, ja tarkkailla miten iho käyttäytyy naamion aikana/jälkeen, ja käyttää oman harkinnan mukaisesti.

Itse pidin naamiosta kovasti, ja aion ottaa tän nyt viikoittaiseen käyttöön. Joskos saisin nuo ihohuokoset tyhjennettyä ja sen jälkeen toivottavasti myös supistettua niitä. Niihin kertynyt tali kun pitää huokoset laajentuneina ja se on asia, josta en koskaan ole ollut kovin innoissani. Mua alkoi myös kiinnostamaan ne kaksi muuta naamiota, vaaleanharmaa Purify Mask, joka lupaa puhdistaa ja antaa kasvoille mattapinnan, sekä punainen Exfo Mask, joka puolestaan kuorii ihoa.

Ootteko te jo kokeilleet näitä Pure Clay -sarjan savinaamioita?// These L'Oréal Paris Pure Clay masks got my attention right after they were launched here in Finland. Same goes to multimasking, the idea of applying different masks to different areas of your face, depending which result you want to a certain part. These were sold out quite fast, especially the dark gray Glow Mask, but finally I got mine few weeks back. I tried it for the first time this morning, and thought to come and share my first impression.

My mask is dark grey Glow Mask (apparently the masks are named a bit differently here in Europe..?), and it's supposed to remove impurities and give glow. First of all, I like the packaging! L'Oréal's products in general look far more luxurious to me when compared to other low budget products. The texture of this mask is rich and rather thick, even quite creamy, but still applies very smoothly and even. It dries on your face very fast, so it can be a bit hard to speak in those 5-10 minutes when the mask is doing it's magic. It dries light grey and if you have large pores like I do, it really brings out all of them! So if you're have a phobia for holes, do not look in the mirror while having this mask on.. :D 

I find the scent to be subtle and pleasant, and at least on my skin it really pulled out the sebum from my pores! After rinsing the mask off, I took a facial brush and a drop of my exfoliator and went through my T-zone, especially my nose, in order to really get all the excess sebum. My skin felt extremely soft and brighter. It didn't feel dry, but I personally like to apply moisturizer after proper facial treatment. My face didn't turn red or felt hot after the mask, even though I've red some comments of that happening too.

I also wanted to check the INCI list. I'm a Bachelor of Beauty and Cosmetics, so when still in school we did open tons of INCI's. It was nice to get a little reminder what the function of every ingredient really has. I didn't find anything alarming from this product. In the beginning there's clay minerals kaolin and montmorillonite, followed with plenty of skin softening and treating ingredients. The 7th ingredient is propylene glycol, which can cause some allergic reactions and that's probably why some people have had skin irritation. The very last ingredients are linalool and limonene, which also can cause skin irritation and possible allergic reactions. However, these all are very common in cosmetics and not necessarily cause any reactions. Especially, the placement on the bottom of the INCI list means that there's only small concentration in the product. However, if you have atopic or very sensitive skin, I'd recommend to take notice and observe how your skin reacts while and after the use of this mask. 

I liked the mask very much and will take it in my weekly skin care routine. I also got interested the other two masks: light grey Purify Mask that's meant to cleanse and mattify skin, and red Exfo Mask which simply exfoliates. 

Have you tried these Pure Clay -masks?

10 kommenttia:

 1. en oo kuullutkaan tästä aiemmin, ja kylläpä nyt kiinnostuin!! savinaamioita ei oo tullut juurikaan testattua, joten ihan jo senkin takia olisi kiva kokeilla. myös mulla ihohuokoset kaipaa talin puhdistusta, joten jospa saisin tämän pian käsiini jostain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, savinaamiot on yksiä mun lemppareita! Sopii etenkin rasvoittuvalle/sekaiholle :) Suosittelen kyllä kokeilemaan tätä, mä tykkäsin! :)

   Poista
 2. Kiitos vinkistä! Kiva, että olit tutkinut INCI-listan ja tehnyt siitä tällaisen selkokielisen selostuksen tänne. :) Muutenkin kiva, kun viitsit selittää aina termejä auki, etkä vain brassaile joillain alan sanoilla tai trenditermeillä! Kiitos tästäkin. :) Tää on noussut ihan mun lemppariks kosmetiikkablogien joukossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Venla hurjasti, ihana kommentti jolla ilostutit kyllä mun päivää! <3 Mä haluan mun blogin olevan helppolukuinen ihan jokaiselle, joten mukava kuulla, että oon tässä onnistunut! :) Kiitos vielä kerran kauniista sanoista!

   Poista
 3. Kiitos, kun avasit inci-listaa. Todella hyvä, että kerrotaan faktoja, eikä aina mutu-juttuja:)

  VastaaPoista
 4. Olipa ihanan kattava postaus! :) Olen itsekin miettinyt tuon samaisen naamion ostamista, ja varmaan täytyisi käydä tsekkaamassa mikä on meidän paikkakunnan hyllyjen tilanne tällä hetkellä :'D Kiva että avasit myös hieman tuota INCI-listaa, sitä ei aina tule itse ede katsottua vaikka ainesosat kiinnostavatkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuuli! :) Joo kurkkaa ihmeessä, mä kyllä tykkäsin tästä :)

   Poista
 5. Hei tää kyllä lähtee testaukseen! En oo kuullutkaan koko maskista, mutta nyt kyllä mielenkiinto heräsi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, kiva kuulla! Kiitos Viivi kommentista :)

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi! / Thank you for your comment!