29.12.2013

TESTISSÄ ITSERUSKETTAVAT

Seitsemän päivän päästä koittaa lähtö Playa del Inglesiin ja aidon rusketuksen metsästys! Rannalle en kuitenkaan täysin vitivalkoisena halua ensimmäisinä päivinä suunnata, joten ensiapuun kaivoinkin itseruskettavat. Listasin kokemukseni kokeilemistani itseruskettavista, loppupäässä luonnollisesti suosikkini. :)


Joskus vuosia sitten, ensimmäinen testaamani kunnon isteruskettava oli Nivean Sun Touchvartalolle ja kasvoille. Vaikka tästä tuotteesta on aikaa, muistan, että geelin tuoksu oli melko etova (vaikka niinhän ne aina itseruskettavissa). Tuote kuitenkin levittyi hyvin, eikä suurempia rajoja syntynyt, kunhan malttoi levitellä geeliä rauhassa. Lopputulos ei kuitenkaan ollut toivottu ja tuubia päätyikin melko nopeasti roskiin. Sävy ei nimittäin ollut lainkaan luonnollinen, vaan ainakin minun silmään aivan liian oranssi, ja siksi en tätä tuotetta suosittelisi kenellekään.
Nivean jälkeen kokeilin muistaakseni Doven asteittain ruskettavaa Summer Glow -voidetta. Aluksi kokeilin "vaalealle iholle" tarkoitettua purnukkaa, mutta minkäänlaisia kunnolla näkyviä tuloksia en useammankaan päivän rasvailun jälkeen havainnut. Tämän käytin kuitenkin loppuun, sillä ainakin tuote toimi kosteusvoiteena. Tällä viikolla ostinkin (vihdoin) sen toisen purnukan, "normaalille tai tummalle iholle" tarkoitetun voiteen, sillä sen tehosta olin kuullut paljon hyvää niin töissä asiakkailtani, kun myös ystäviltäni. Ja tämähän todellakin toimi! Haju ei mikään aivan kammottava ole, ja kuivuminen kestää kyllä jonkin verran, mutta jo heti ensimmäisen levityskerran jälkeen huomaa eron (jos kuitenkin haluat kunnon rusketuksen, vaatii tämä tuote muutaman päivän levitykset). Voide lähtee iholta parin päivän päästä hieman epätasaisesti, jos tuotteen käyttämisen lopettaa, mutta muuten tällä saa luonnollisen ja tasaisen rusketuksen.Seuraava kokeiluni olikin I:n suosittelema Garnier Ambre Solaire itseruskettava spray vartalolle. Kokeilin vaaleampaa vaihtoehtoa, sillä I:n iholla se näytti juuri sopivalta. Oma ihonvärini taitaa kuitenkin olla sen verran tummempi, sillä vaikka suhkuttelin koko pullon parissa päivässä, ei tulos ollut aivan niin näkyvä kuin olisin toivonut. Rajoja oli kuitenkin melkein mahdoton saada, ja mielestäni se oli hienoa, että kerrankin sai tasaisen rusketuksen myös selkään. Miinuksena se, että tällainen aerosolipakkaus kuluu loppuun todella nopeasti.
Avénen kosteuttava itseruskettava voide kasvoille ja vartalolle tarttui mukaan eräällä apteekkireissulla. Paikalla oli tuolloin konsulentti, jolta ihan uteliaisuuttani menin kysymään kokemuksista apteekkiitseruskettavista, ja hän suositteli minulle juurikin tätä Avénen voidetta. Ei kuulemma pitäisi tulla niin keltaista kuin muiden merkkien valikoimista. No, minähän tietenkin helppona asiakkaana nappasin purkin kassalle ;D

"Kosteuttava emulsio, joka antaa kauniin, luonnollisen värin ilman aurinkoa ja tunnin kuluttua levityksestä. Sopii hyvin myös herkälle iholle. Kevyt, hyvin levittyvä ja imeytyvä koostumus takaa tasaisen lopputuloksen."Voiteen tuoksu on perus itseruskettava, ei siis mikään miellyttävä, mutta ainakin allekirjoittaneen mielestä ei myöskään mikään kuvottava (tai sitten olen jo niin tottunut näihin hajuihin!). Väriä tulee ihan mukavasti jo ensimmäisen levityskerran jälkeen, joskin tuloksen näkee kunnolla vasta seuraavana päivänä, ja mielestäni vaaleaa, luunvalkoista voidetta on helppo levittää tasaisesti koko vartalolle. Suosittelen kuitenkin levittämään voiteen huolella (niin kuin tietysti itseruskettavat aina) ja välttämään ensimmäisellä kerralla kovin paksua kerrosta, sillä koska lopputuloksen näkee kunnolla vasta seuraavana päivänä, voi kiireessä sivelty voide tuoda epämieluisia yllätyksiä... ;) Tätä itseruskettavaa voin kuitenkin lämpimästi suositella! Hinta tässä apteekki-itseruskettavassa tosin on suolaisempi, kuin mitä edellä kokeilluissa marketti-itseruskettavissa.. Väri on ehkä aavistuksen kellertävä, mutta olen käyttänyt näitä jo kaksi purnukkaa, joten oranssisuus ei ole ainakaan itselleni liian silmiinpistävä. Vai mitä mieltä te olette? [kuva siskoni viime kesäisistä häistä]


Kun eräänä joulukuun viikkona kiinnitin töissä huomioni poistomyynnissä oleviin L'Oréal Paris'in itseruskettaviin, päätinkin näin ennen matkaani kokeilla Sublime Bronze itseruskettavaa vaahtoa. Vaahtomaiset itseruskettavat ovat täysin uusi kokeilu itselleni, ja pakkauksessa luvattu kullahohtoinen rusketus sai tämän mainostenuhrin kiinnostumaan. ;) Tämä tuote oli halvasta hinnastaan huolimatta minulle suuri pettymys!

Itseruskettavan väri oli jo pullosta ulos tullessaan erittäin tumma ja se kuivui iholle todella nopeasti -tästä johtuen levityksessä tuli olla todella nopea ja silti samaan aikaan erittäin huolellinen! Koska en myöskään tiennyt värin olevan jo alusta alkaen niin tummaa, en ollut varautunut hanskoilla, ja siksi kädet piti pestä heti yhden alueen tultua valmiiksi (muuten vaahto olisi varmasti jämähtänyt kämmeniin!). Tai no, "vaahto". Liekö ravistamistekniikassani jotai vikaa, heh, tai sitten todennäköisemmin tämä yksilö oli rikki. Aine nimittäin pysyi vaahtomaisena ehkä kaksi kertaa, tämän jälkeen, huolimatta siitä kuinka

hyvin pulloa ravistin, tuli suuttimesta (ja purnukan muistakin väleistä ympäri kylpyhuonetta!) ulos vain ruskeaa litkua!! Toki olisihan sekin silti varmasti toiminut, mutta niin sottaavaan puuhaan en halunnut ryhtyä. Tämä purnukka päätyikin siis heti roskiin.


Jos purkki olisi toiminut oikealla tavalla, olisihan tässä ollut monia hyviäkin puolia! Aine ei mielestäni tuoksunut pahalle, se sisälsi hieman kullanhohtoista kimalletta, ja rusketuksen tulos oli välitön. Eli jos haluaa kokeilla omaa onneaan, niin muista varata hansikkaat aineen levitystä varten!
L'Orealin itseruskettavista seuraavaksi uskaltauduin kokeilemaan Sublime Bronze geeliä kasvoille ja vartalolle. Tuttu koostumus takasi ainakin sen, ettei edellisen kaltaista olomuodonmuutoskatastrofia pääsisi syntymään! Geeli on väriltään läpikuultavan oranssista, joka saattaa kuulostaa epäilyttävältä, mutta lopputuloksena on hyvinkin Avénen kaltainen, mielestäni luonnollinen rusketus! Tästä muodostuikin ainakin joksikin aikaa luottoitseruskettavani, sillä hintaluokka on toista suosikkiani, Avénea, alhaisempi ja lopputulos voimakkaampi kuin asteittain päivettävällä Dovella.


EDIT: muutaman kerran Sublime Bronze -geeliä käytettyäni totesin sen lähtevän iholta todella epätasaisesti!! Läikkiä siellä täällä -ei kiva! Joten eipä taida tämäkään IR päätyä uudelleen ostettavien listalle alkuinnostukesta huolimatta.. :(

Millaisia kokemuksia teillä on itseruskettavista? Mikä on teidän suosikkinne vai käytättekö niitä ollenkaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi! / Thank you for your comment!