18.9.2014

STRONG EYESHADOW GAME

Sain yhtenä päivänä toiveen jakaa vinkkejä siitä, minkä väriset luomivärit sopivat minkäkin värisille silmille. Ihan ekaksi haluan kuitenkin sanoa, että vaikka tässä nyt muutamia vinkkejä tuleekin, niin se ei tarkoita, ettetkö voisi käyttää juuri niitä sävyjä, mitä itse haluat. Sehän on kaikkein tärkeintä. :) Itse ainakin käytän useesti sellaisiakin sävyjä, mitä ei ”suositella” tällaisille sini-harmaan-vihertäville silmille (muutenkin niin vaikea värimääritelmä!), vaikka välillä tietenkin on kiva kaivaa esiin ne kultaiset ja pronssiset sävyt, jotka korostaa sinisyyttä, tai leikkiä violeteilla ja korostaa vihreän vivahteita. Värien korostamisesta tässä mun postauksessa onkin siis kyse, ja vinkeistä, miten se sun oma silmienväri saadaan paremmin esille.

Aloitetaan vaikka niistä sinisistä silmistä ja siirrytään harmaiden kautta vihreisiin ja ruskeisiin!Nää korostavat värit pohjautuu niinkin yksinkertaiseen asiaan, kuin väriympyrään. Sinisen vastaväri on oranssi, ja näin ollen sinistä voimakkaasti korostavia värejä ovatkin kaikki oranssin ja keltaisen vivahteiset sävyt: näiden itsensä lisäksi myös kupari, koralli, pronssi...

Myös harmonisemmat sävyt korostavat sinisen eri vivahteita; tällaisia sävyjä ovat mm. sininen, violetti, vaaleanpunainen, turkoosi, vihreä...


Sininen luomiväri sinisille silmille – hyvin mielipiteitä jakava aihe. Toisten kuulee sanovan sen olevan ehdoton ei, mutta toiset kehottavat kokeilemaan. Kuitenkin, sävyn olisi hyvä olla eri sävyä silmiesi sinisen kanssa, ettei silmien väri huku luomiväriin; esim. vaaleansinisille silmille sopii hyvin tummansininen luomiväri. Turkoosi korostaa silmissä olevia vihreän tai ruskean sävyjä. Vinkki: Tummansininen eyeliner on yleisesti hyvä valinta kaiken sävyisille sinisilmille.

Vihreää itse testanneena voin sanoa, että kirkas, ruohonvihreä eyeliner ei oikein näyttänyt mun silmillä miltään, samoin vaaleanvihreä luomiväri ei oikein iskenyt, mutta tummanvihreä, sellainen metsän sävyinen, sopi kivasti! 

Smoky eye meikeissä yleisin suositus sinisilmäisille on käyttää tummia ruskeita, kuparia ja kultaa, tai jopa vaaleanpunaista, sillä mustan sanotaan hukuttavan sinisen, mutta omasta mielestäni musta korostaa sinisiä silmiä erittäinkin hyvin! Vai mitä sanotte? (klikkaus esimerkkikuviin) Hyvä esimerkki siitä, että aina ei todellakaan tarvitse uskoa yleistäviä suosituksia, vaan rohkeasti kokeilla..!

Sisärajaukseen suositellaan puhtaan valkoisen sijasta beigeä, sillä valkoinen saattaa näyttää epäluonnolliselta ja saada silmät näyttämään tunkkaisilta. Tuohon tunkkaisuuteen en ota kantaa, mutta mun mielestä beige sisärajaus on kyllä oikeasti paljon luonnollisemman näköinen kuin valkoisella tehty rajaus. Jokainen päättäköön kuitenkin kohdallaan, mikä itselle tuntuu sopivammalta. :)


♦♦♦


Meitä harmaasilmäisiä, tai ainakin harmaan vivahteita silmissämme olevia on varmasti täällä Suomessa jonkin verran, ja allekirjoittaneeltakin löytyy harmahtavaa omista sekalaisen sävyisistä silmistä. Hyvänä vinkkinä onkin ensin määrittää, mitä muita mahdollisia sävyjä silmistä löytyy! Ikkunan ääressä tai hyvässä valaistuksessa, mahdollisesti myös valkoinen paita päällä, on hyvä lähteä tutkimaan iiristä vähän tarkemmin. Löytyykö sävyjä sinisestä, vihreästä tai ruskeasta? Vai onko silmät kenties kokonaan mystisen harmaat? Jos/kun pystyt jokin kaverisävyn harmaan joukosta tunnistamaan, voi luomivärejä lähteä valitsemaan tuon värin mukaan (esimerkiksi sinistä löytänyt voi kokeilla kultaa tai kuparia), jolloin saadaan korostettua löytynyttä kaverisävyä. Jep, en keksinyt mitään muuta yhtä coolia nimitystä.. :D

Toisaalta voit tulkita harmaat silmäsi myös neutraaleina, jonka kanssa sopii aivan mikä väri tahansa. Tällöin kannattaa kuitenkin kiinnittää hieman huomiota myös ihonväriin; lämminpohjaisena rikkaat ja lämpimät värit (pronssi, ruskea..) toimivat parhaiten, ja viileäpohjaisena taas kylmät (violetti, sininen, harmaa..) ja kirkkaat värit näyttävät kauniilta.


♦♦♦


Violetit sävyt korostavat kaikenvärisiä silmiä, mutta erityisen upealta ne näyttävät vihreiden silmien kanssa! Vihreän vastaväri on punainen, joten kaikki punaiseen taittavat sävyt tuovat esille silmien vihreyttä. Näin ollen myös kaikki lämpimät, kuten pronssit ja kullat, ovat upeita vihreillä silmillä. Hohtavat luomivärit tuovat upeasti esille myös vihreissä silmissä usein esiintyviä keltapohajisia vivahduksia.


Neutraaleja kavereita vihreille silmille on mm. lämpimät ruskeanharmaat (taupe) ja muut maanläheiset sävyt, pehmeä harmaa ja sinertävät sävyt. Mun mielestä hopea on upea smoky eyen kulmakivi vihreäsilmäisillä, vaikka mä löysinkin myös tästä combosta vähän ristiriitaisia kommentteja. Anyway, tuossa ylläolevassa kollaasissa onkin yksi tuplakuva hopeisesta silmämeikistä, mutta kurkatkaapas vaikka huviksenne vielä nämä kuvalinkit (click) ja (click), ja päättäkää itse, sopiiko se hopea vai ei. ;)


♦♦♦


Ruskea on sekoitus kaikkia päävärejä, joten vaihtoehtoja ruskeille silmille on monia. Todella tummanruskeille silmille kontrastia luo upeasti sähkönsininen luomiväri! (linkki esimierkkituotteeseen) Hillityimmillä sinisillä saa pehmeämpää lopputulosta. Jos silmäsi ovat enemmänkin pähkinänruskeat ja moniväriset (aka. hazel brown), niin violetti korostaa niitä kauniisti.  Myös oranssit, pronssit, kuparit ja kirkas vihreä näyttävät upeilta ruskeiden silmien kavereina. Vaaleanpunaiset puolestaan tummentavat ruskeita silmiä, mutta pinkkien värien kanssa kannattaa olla kuitenkin tarkkana, sillä ne saavat silmät helposti näyttämään kipeiltä tai turvonneilta.Neutraaleja sävyjä ruskeille silmille ovat esimerkiksi hieman kultaan vivahtava, maanläheinen vihreä (kirkas vihreä siis toimii korostavana sävynä) tai ruskeanharmaa. Silmien kultaisia pohjasävyjä ja vivahteita korostaa kauniisti mikäs muukaan kuin kulta.

♦♦♦

Eli jos nyt tähän loppuun vielä jonkinmoinen yhteenveto. Silmiä korostavia sävyjä ovat siis kunkin värin vastavärit ja niiden sukulaisvärit (=samaan väriperheeseen kuuluvat, mm. punainen, oranssi, keltainen), ja ne saavat silmien värin erottumaan voimakkaasti. Harmoniset ja silmienvärin kanssa saman sävyiset sävyt sen sijaan tasapainoittavat silmiä, samalla kun omalla tavallaan myös korostavat niitä. Toisin sanoen, silmien kanssa samaa sävyä olevaa luomiväriä voi ja saa käyttää, vaikka joissakin naistenlehtien meikkipalstoilla niin on ehkä joskus kielletty tekemästä. Kuitenkin, jos luomivärin sävyn pitää joko tummempana tai vaaleampana kuin sävy silmissä, niin ne eivät kätke alleen sitä silmien omaa väriä. Menikö liian monimutkaiseksi?


Oliko tästä postauksesta teille hyötyä? Tuliko selitettyä liian sekavasti? Entä saitteko tästä jotain uusia vinkkejä, vai joko aika hyvin oli tiedossa nämä niksit? :) Kommentoikaa.

Ja nyt kun on muutamaan otteeseen hairahduttu sivuraitelle niistä smoky eye -tutorialeista, niin seuraavaksi palaillaankin taas niiden pariin!


13 kommenttia:

 1. Varmasti hyötyä tästä postauksesta!:) sitä ei itse älyäkkään että mikä oikein sopii parhaiten omiin silmiin:o

  VastaaPoista
 2. Mulla tuli tänään sellannen olo ,että oletkohan kuitenkin alunperin täältäpäin.Kauheen vahva tunnne ,että tuntisin sinut jostain ?
  Käytän luomiväreissä enimmäkseen ruskean erisävyjä.En oikeen osaa käyttää muita värejä.Tämän jälkeen minun on kuitenkin pakko kokeilla noita sinisen vastavärejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, alunperin oon kyllä tuolta Satakunnasta, että näillä Turun nurkilla ollut vasta noin kolmisen vuotta.. :) Hienoa, että sait intoa kokeilla noita sinisen vastavärejä myös! :)

   Poista
 3. Olipa tosi kattava postaus, jälleen kerran. Huikeeta miten panostat tähän mitä teet, aivan mahtavaa! Musta on tosi hyvä miten ihmiset kiinnittää huomiota väreihin meikatessa, tai ylipäätänsä. Mulle värit ja niiden merkitys on hyvin tärkeää ja se miten ne siellä meikissä "käyttätyy" eli vaikka just tuo miten väreillä voi kauniisti korostaa silmien omaa väriä ja mulla silmien väri saattaa näyttää hyvinkin eriltä vähän luomivärin mukaan. (ruskeanvihreet/pähkinänruskeet) Meikatessa itse käytän tosi paljon ruskeaa luomiväriä, vaikka ruskea tuntuu turvalliselta vaihtoehdolta monelle, niin siltikin se väärin laitettuna/vääränä sävynä saattaa näyttää aika järkyltä ja tunkkaselta. Pahimmillaan siis siltä, ettei oo nukkunu moneen yöhön :D Silti kaikki tuntuu rakastavan sitä ruskeaa. Kaikkien kannattas rohkeasti kokeilla erivärejä miten ne sinne omiin kasvoihin ja kokonaisuuteen sopii, eikä liikaa tosiaan tuijottaa niitä naistenlehtiä mitä ei saa käyttää jne :) Vitsit tää sun blogi on kyllä ihana <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana Tania! ♥ :-*
   Munkin mielestä olis hienoa, jos meikeissä (tai vaikka pukeutumisessa tms) ihmiset rohkaistuisi kokeilemaan värejä ihan reippaasti. Joku mitä ei ehkä olisi aiemmin uskaltanut kokeilla voikin sopia ihan älyttömän hyvin! :) Ruskea on turvallinen ja klassinen kaveri, mitä itsekin kyllä käytän meikissä usien, mutta joskus voisi kurkata sinne aidan toiselle puolelle ;)

   Poista
 4. Ei vitsi, kiitos tästä postauksesta taas! Kiva tosiaan lukea mitkä luomivärit ns. suosii omia silmienväriä. Ihmekkös että oon tykäsynyt violettiin silmämeikkiin kun kokeilin tässä kuukausia sitten, mulla on vihreet silmät ja se tosiaan korostaa ja näyttää tosi hyvältä:D
  Olit mun mielestä selittänyt kaiken tosi ymmärtävästi ja ihana että kuvia oli monista eri lookeista kunkin silmävärin kohdalla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kiva kuulla! :) Joo, violetit sopii kyllä erittäin hyvin vihreille silmille! :)

   Poista
 5. ihana Pauliina, tosi kiva että teit tän postauksen!♥ tiesin kyllä jonkin verran että vastavärit korostavat omaa silmien väriä, mutta tästä sai silti paljon hyödyllisiä vinkkejä luomivärin valintaan ja kokeilemaan ihan uusiakin sävyjä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppas hyvä! :) Kiva kuulla Tuuli, kiitos kommentista! :)♥

   Poista
 6. Heips, pakko tulla kommentoimaan. Tykkään blogistasi kovin, on tosi kiva kun teet paljon tutoriaaleja ja ottamasi kuvat ovat hyviä :) Jatka ihmeessä siis tutoriaalien tekoa. Yhteen seikkaan kuitenkin haluaisin sun kiinnittävän huomiota, sillä itse olet kirjoittanut että kuviesi käyttö ilman lupaa on kielletty, mutta silti itse olet lainaillut kuvia ympäri internettiä. Vai oletko kenties kysynytkin niihin luvat? :) Nykypäivänä saa olla niin tarkka noissa asioissa, ettei käy hassusti! ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos paljon muistutuksesta, ettei pelkät linkit alkuperäisiin lähteisiin tosiaan riitäkään! :) Sitä helposti sokeutuu tässä internetin viidakossa ja sortuu samaan kuin monet muutkin, eli juurikin tuohon linkittelyyn, vaikka tottakai luvat pitäisi aina kysyä. En onnistunut kaikilta vastauksia saamaan, joten asia on nyt korjattu kuvien vaihdolla, kiitos sulle kommentista! :)

   Poista
  2. Jee, hieno juttu! :)

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi! / Thank you for your comment!