26.1.2015

HAIR TALK: MINUN HIUSTENHOITORUTIINIT

Sain toiveen kertoa teille mun hiustenhoitorutiineista ja tuotteista mitä käytän mun hiuksiin. Hiusaiheisia postauksia täällä blogissa on näkynyt oikeastaan todella vähän, joten tämä oli myös mulle kiva aihe toteuttaa! Kampauspostaustoiveita on myös tullut, varsinkin kesän aikaan, mutta oon ihan tahallani lykännyt sitä siihen asti, kun tosiaan saan sen kunnollisen kameran omistukseeni (tämä toivon mukaan tapahtunee joskus lähiaikoina). 

Tämän kuvan vähän vanhempaan kampaustutorialiin pääset tästä (klik)!

Mutta siis asiaan! Mä voisin näin alkuun kertoa vähän mun hiuksista. Mun blondatut latvat eivät ole maailman terveimmät ja tiedän, että niitä tulisi trimmata paaaljon useammin mitä mä käyn niitä leikkauttamassa. Mutta mutta... :D Näin ollen latvoista löytyy usein kaksihaaraisia ja ne on muutenkin kuivat hamput -kosteutusta siis tarvitaan latvaan (tai niitä saksia). Vaalennetut hiukset ja tämä Turun mineraalipitoinen vesi aiheuttaa myös niin kivan yhdistelmän, että latvat menee pestessä tosi kivasti takkuun ja tuntuu muutenkin karheilta. Syväpuhdistavaa shampoota tulisi siis käyttää useemmin. Tyvestä hiukset kuitenkin ovat hyvässä kunnossa, ja sinne ei liikaa voi hoitsikkaa ajaa, sillä muuten saa aikaan ihanan liimaletin! Pesen hiukset 2-3 kertaa viikossa, riippuen viikon ohjelmasta, ja kyllä, käytän myös kuumia muotoilurautoja.

Ja ennen kun joku ehtii kauhistelemaan, että kamala kun se peseytyy vain 2-3 kertaa viikossa, niin kyllä mä siis joka päivä suihkussa käyn! Hiuksia vaan en pese joka kerralla. :D

Tästä pikku introsta päästäänkin niihin itse rutiineihin ja muotoilutuotteisiin. Pohdin tätä postauksen toteutustapaa, että teenkö vaan pääpiirteittäisen kirjoituksen ja tuotteiden esittelyn, vai annanko teille oikeasti selkeän kokonaiskuvan siitä, miten yhdessä viikossa hoidan ja käsittelen kutrejani. Puolensa oli kummallakin, mutta erilaisuuden nimissä päätin valita tuon jälkimmäisen toteutustavan. Eli nytpä pääsette seuraamaan kokonaisen viikon ajan mun hiustenlaittoa! ;) Toivottavasti tämä postaus myös vastaa tätä toivoneen lukijan toiveita! Jenni, taisit olla sinä.. :)

(Tuotelinkit postauksessa ovat vain teidän iloksenne, enkä hyödy niistä rahallisesti!)Aloitetaan luonnollisesti maanantaista:


Sunnuntaina oli ollut siskonpojan ja samalla kummipoitsun ristiäiset, jonne hiukset olin pessyt ja kihartanut (tuotteet äidin kaapista: Wella Care Elements Renew Shampoo, Cutrin Colorism Conditioner, Cutrin Chooz Fixing Spray -muotoilukiinne ja Curtin Chooz Hairspray Strong -hiuskiinne). Viikko aloitettiinkin siis samoilla kutreilla, toki hiukset ponnarille vedettynä. Päivään ei myöskään kuulunut muuta kuin illalla bussissa matkaaminen vanhemmilta takaisin Turkuun, joten sen kummempia luomuksia ei tarttenut alkaa väkertämään. Ei sillä että muutenkaan mitään ihmeellisyyksia jaksaisin tehdä... :DTiistai:


Tänään oli hiusten pesupäivä. Käytin Klippoteket:n Argan Oil -shampoota, joka tuoksuu aivan ihanalta ja tekee hiuksista mukavan pehmeät ja kosteutetut. Shampoo sisältää Argan öljyn lisäksi myös keratiinia ja provitamin B5:ta, jotka vahvistavat ja suojaavat hiuksen pintaa  Tällä kertaa en käyttänyt hoitsikkaa suihkussa, vaan suihkin pyyhekuiviin hiuksiin kosteuttavaa Wellan Care Elements Renew Conditioning Leave-In Spray -hiuksiin jätettävää hoitoainesuihketta. Sain tuon hoitosuihkeen (ja saman sarjan sulfaatittoman shampoon) äidiltäni joululahjaksi, ja oon kyllä ihastunut tähän suihkeeseen täysin! Siis tässäkin on niin miellyttävä tuoksu ja tämä oikeasti selvittää takut sekunneissa! Enkä edes puijaa! :D Yleensä mun on tarvinnut antaa näiden hoitosuihkeiden vaikuttaa hetken aikaa ennen kun oon voinut mun märän takkutukkani kammata kivuttomasti, mutta tän kanssa ei tarvii edes odotella! Olis varmaan pitänyt tehä joku pikku videonklippi todistamaan tätä ihmettä. :D Suosittelen kyllä erittäin lämpimästi tätä suihketta! Ja jos siellä lueskelee joku parabeenikammoinen, niin näissä Wellan Elements -tuotteissa ei niitä myöskään ole. 

Hoitosuihkeen jälkeen kampasin hiukset harvapiikkisellä kammalla ja annoin kuivahtaa luonnollisesti sen mitä kerkesivät siinä ajassa, kun tein päivän meikin. Tämän jälkeen (pikku kiireessä) unohdin lämpösuojan (tällä hetkellä käytössä Franck Provost Expert Protection 180 ̊C), ja ennen föönausta suihkinkin latvoihin vain Biozellin Kosteuttavaa kiiltosuihketta. Tämä paljastui Janetin blogista voittamastani Biozellin paketista, ja olen kyllä tykännyt! Koska mun latvat tosiaan on melkoista pullasutia, niin tykkäänkin käyttää niihin jotain silottavaa tuotetta. Kiiltosuihkeen jälkeen föönasin mun vielä hieman kosteat hiukset kuiviksi ja tein pituuksiin suoristusraudalla kiharat, tupeerasin kammalla hieman tyvestä ja kiinnitin kutrit takaraivolle korkealle ponnarille. Perus ponnariin tuon aina myös vähän ryhtiä ja volyymia tupeeraamalla sitä "häntää" hieman, jolloin se näyttää paksummalta. Kampauksen viimeistelin vielä ihan lempparilla, Klippoteket:n X Hair Spray Super Extra Strong -hiuslakalla!


Keskiviikko:

Hiusten lepopäivä. Olin nukkunut tuon eilisen ponnarin kanssa (oikeastaan harjaan hiukset yöksi aina vain silloin, jos mun hiukset on ollut päivällä auki), joten aamulla ensimmäiseksi avasin hiukset ja kampasin ne läpi kauttaaltaan. Ponnarista oli kuitenkin normaaliin tapaan jäänyt ihastuttava painauma hiuksiin, joten tänäänkin jatkettiin ponnarin kanssa! Päälle suihkin kevyesti tuota Klippoteket:n hiuslakkaa. Mulla oli tänään I:n kanssa myös ihan vaan leffojen ja sarjojen katselupäivä, joten kauppaa pidemmälle ei tänään nämä tytöt lähteneet. Huoleton ponnari siis oli tän päivän juttu!


Torstai:


Normaalisti olisin varmaan tämän päivän selvinnyt kuivashampoon avulla (tällä hetkellä käytössä Four Reasons Brown Hair Powder tummille hiuksille, vaikka mun ultimate lemppari onkin Biozellin Kuivashampoo tummille hiuksille), ja pessyt hiukset perjantaina, jonka jälkeen seuraava pesupäivä olisi ollut joko sunnuntaina tai vasta maanantaina. Koska lauantaina oli kuitenkin suunnitelmissa lähteä kahden entisen työkaverini kanssa viihteelle ja hiukset oli pestävä jokatapauksessa silloin, niin päätin jättää kuivashampoon tällä kertaa tänään kaappiin ja pestä tämän tukan. Tällöin perjantai on sitten taas hiuksille ns. "välipäivä". 

Hiukset pesin tällä kertaa Four Reasons:n Deep Cleanse -syväpuhdistavalla shampoolla, jonka jälkeen hieraisin niihin suihkussa vielä hetkeksi Biozellin Hopeahoitoainetta taittamaan kevyesti keltaisuutta latvoista pois ja pehmentämään ja kosteuttamaan hiuksia. Pyyhekuiviin hiuksiin suihkutin taas tuota Wellan Care Elements -hoitoainesuihketta, Biozellin Kosteuttavaa kiiltosuihketta sekä Franck Provostin lämpösuojaa, ja föönasin hiukset kuiviksi. Tämän jälkeen suoristin latvat suoristusraudalla, tupeearsin kammalla hieman tyvestä, kiinnitin toisen puolen hiukset pinnillä side cutin tapaan kiinni (kutakuinkin näin, klik!) ja viimeistelin tuolla Klippoteket:n lakalla!


Perjantai:

Tänään oli vaan ihan perus ponnaripäivä. Ainoa tuote mitä tukkaan käytin oli hiuslakka -kertonee siis jotain mun panostamisen tasosta.. ;D


Lauantai:


Tänään siis lähdettiin parin ystävän kanssa illalla maistelemaan jo meidän tavaramerkiksi muodostuneita, kotitekoisia mojitoja, joten aamujumpan jälkeen hiustenpesuun mars! Pesin tänään L'Oréalin Série Expert Silver -shampoolla, jotta sain latvoista mukavan tuhkaiset ja viileät. Tuo Lorkun hopeashampoo on pigmenttinen tumma violetti ja taittaa mukavasti keltaisuutta hiuksista, mutta on todella pesevää ja siten aika kuivattavaa, joten sen kaveriksi on ihan must käyttää suihkussa vielä jotain hoitsikkaa. Arvoin hetken Biozellin Syväkosteuttavan hoitoaineen sekä aiemminkin käyttämäni Hopeahoitoaineen välillä, mutta koska halusin välttää hiusten sähköistymisen, niin valitisin syväkosteutuksen. Tämä on oikeastaan yksi parhaista hoitsikoista! Suosittelen kokeilemaan. :) Suihkun jälkeen mentiin taas melkolailla samalla tutulla kaavalla: Wellan Care Elements -hoitoainesuihketta, Biozellin Arganölyeliksiiriä ihan hitusen latvoihin, Biozellin Kosteuttavaa kiiltosuihketta sekä Franck Provostin lämpösuojaa. Kerrostelin näitä vähän sitä mukaan kun hiukset kuivuivat, enkä pläjäyttänyt kaikkea siis samalla kertaa hiuksiin. Tuon Arganöljyeliksiirin kanssa kannattaa kyllä olla varovainen ja todellakin annostella sitä kerrallaan vähän, ettei sitten tarvi kärsiä siitä ilmiöstä, että tukka on juuri pesty, mutta näyttää jo rasvaiselta! 

Tänään annoin hiusten tosiaan kuivua luonnostaan ja jätin föönauksen melkeimpä kokonaan pois, ainoastaan viimeisen nihkeyden tyvestä kuivattelin föönaamalla pois, jotta pääsin tarttumaan suoristusrautaan. Raudalla sitten taivuttelin ihan kevyesti pituuksia, ja suihkautin niihin ihan vaan kevyesti, kahdella kolmella painalluksella L'Oreal Studio Matt and Messy Shine-Free Salt Spray -suolasuihketta antamaan rakennetta ja mun mielestä tän avulla kiharat pysyykin vähän kauemmin.. Mitään varsinaisia kiharoita en alkanut tekemään, sillä tuo ulkona vallitseva pienoinen plussakeli (ja järkyttävä tuuli!) vähän enteili kiharoiden lässähtämistä. Illan tukikohtaan siirtyminen kun vaati kävelyreissun keskustaan, ennen paikallisliikenteen linjuriin astumista. Tupeerasin kevyesti tyveä, ja kiinnitin pinneillä pienet osiot kummaltakin sivulta taakse kiinni. Ja lakkaa tietenkin lopuksi, jotta koko komeus pysyi illan hyvänä!


Sunnuntai:


Ah dagen efter. Haha oli kyllä niin hauska koomailla yhdessä S:n kanssa, joka oli illalla tullut mun luo yöksi! Höpöteltiin, naurettiin ihan liikaa, ja herkuteltiin itsemme palloiksi, joten tukka vaan ponnarille ylös ja se oli siinä! :D 

Pesukertoja tälle viikolle sattui siis kolme. 

***

Mitäs tykkäsitte tällaisesta postauksesta? Nappasitteko ylös mitään mun käyttämiä tuotteita, vai löytyykö teiltä kenties kokemuksia näistä tuotteista myös? :)

15 kommenttia:

 1. olipa kiva lukea siun hiustenhoitorutiineista :) ja voi kun itsekin voisin pestä hiukset noin harvoin, miulla on edelleen kauhea kierre päällä, että joskus saatan pestä hiukset joka päivä koska seuraavana päivänä ne tuntuvat jo likaisilta :s nyt olen yrittänyt sinnitellä pesua aina joka toiseen päivään, mutta toisen pesemättömän päivän iltana tämä on jo sellainen rasvaletti ette mitään rajaa! :D toivottavasti jossain vaiheessa saisin päänahkani hieman rauhoitettua..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiva kuulla et oli mukava lukea tämmöstä postausta!! :) <3 Ja tuo pesukierre on kyllä todella tuttua itsellekin, ennen pesin aina kanssa päivittäin mut sit vaan aloin rohkeesti pidentään sitä pesuväliä. Kuivashampoot auttaa vähän ja sitten kun päänahka siihen hetken aikaa saa tottua, niin se rasvoittuminenki hellittää :) Tai että ei NIIN kauheasti heti seuraavana päivänä rasvoitu. Kun vaa hetken kestää itse sitä "sopeutumisvaihetta" ;)

   Poista
 2. eikä sun postaus oli nii jotenki hauskasti ja rennosti kirjotettu, en ole ennen lukenu tämmöstä postausta, missä kerrotaan eri päivien hiuskuulumisia :D tää oli oikeesti iha sikasiisti!!<3 pääsisimpä itsekkin joskus tuohon 3pesua viikossa, tai edes 4! näkisitpä mun hiukset tällähetkellä... eilen pesin, tänään jo kiiltää varmaan kiinaan asti. Kkoko päivän istuin palaverisa ja töissä pipopäässä...:DD:D sen siitä saa ku ei jaksanu raahautua pesulle.. noo iha hyvä pitää tämmösiä "haistapaskatukkapäiviä" :Dhahah. ihana oot nainen<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paulaaa tää kommentti oli ihana paras! <3 Niin pelasti mun päivän, hahah ihana oot!!! :D <3 Emmääkään oo enne lukenu kenenkään hiuskuulumisia :'D Ja olisinha mä voinut valita sen "vakavemman" tavan kertoo, et vaan pläjäyttää tuotteet tohon ja jotain niistä höpistä, mutta musta tää oli paljon hauskempi tapa toteuttaa ;) Oih, no kyllä täällä itekin just nyt aika kiiltävällä päällä istutaan, hah, että nauti pipopäivästä! :D Ihanuus <3

   Poista
 3. oi ihana pauliina, kiva kun teit tän postauksen ♥ tää oli tosi ihanaa luettavaa, tosi kattava kuvaus sun hiustenhoitorutiineista :) sain paljon vinkkejä tuotteidenkin suhteen, pitäisi saada entiset loppumaan jotta voisi testailla uusia ;) mun pitäis kans pidentää hiustenpesuväliä, oon totuttanut hiukset ihan liian tiheään pesuun :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Of course <3 Tosi kiva että tykkäsit! :)) Ja että löysit vinkkejä! Vaikka sulla on niin upee tukka itelläs että tää mun hamppu on iha kamala sen rinnalla :D

   Poista
 4. Tosi kiva idea tehdä tälläinen postaus, oli hauska lukea!:) mäkin koitan pestä hiuksia harvoin ja sen takia juuri tuo Four reasonsin kuivashampoo on kovassa käytössä:D ja ihana tuo kampaus mikä näkyy ekassa kuvassa!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viivi!! :) Joo kuivashampoo on must jos haluu pitkittää pesuväliä :D tai ainaki jos menee ihmisten ilmoille :D Kiitti! <3

   Poista
 5. vauu!! <3 vitsit miten huippu idea!! Ja niin kattava kokonaisuus :))<3 Paljon löytyi uusia tuotteita! Mulla on samat pesuvälitn kuin sullakin eli kovin useasti en itekkään hiuksia pese :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiiitti! <3 Ihana kuulla et löysit uusii tuotteita :) Ja että siellä toinenkin pesee hiuksiaan yhtä harvoin! :) Kiitti ihana kommentista! :*

   Poista
 6. Ihanan kattava postaus! Monesti hiusrutiineissa käydään helposti läpi vaan tuotteita mitä käytetään, mutta musta oli tosi kiva, että selitit sun rutiinin päivä kerrallaan :) kivan erilainen ja mun mielestä paljon mielenkiintoisempi tapa tän postauksen toteuttamiseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Alisa!! :) Mukava kuulla et tää toteutustapa oli sunkin mieleen ja vaikutti näin mielenkiintosemmalta! :) Kiitti<3

   Poista
 7. Kiitos paljon! :) Ja ainakin Sokokset, Stockmannit, isommat marketit tms. taitaa tätä myydä :) Hyviä kokemuksia mulla merkistä, kokeile ihmeessä! :)

  VastaaPoista
 8. Onpa kattava postaus, pisteet tästä kyllä! Mulla on hakusessa uusi, hyvä kuivashampoo kunhan edellisen putellin saisin loppumaan:D Four Reasons voisi olla ihan hyväkin, niitä kuivashampoita on näkynyt aika useaan otteeseen bloggaajilla nyt :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih kiitti Kata, kiva ettät tykkäsit tällasesta vähän erillaisemmasta postauksesta! :)) Joo nuo Four Reasonsit on tosi suosittuja ja kuulemma Batistet myös! :) Tosin ite en pitänyt Batisten tummille hiuksille suunnatusta kuivashampoost, mut ehkä se on sit vähän erilaista kun nuo vaaleille tukalle... :) Biozell on kans tosi jees! :)

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi! / Thank you for your comment!